Witam !
Troszkę ponad tydzień temu odstawiłem piwko na cichą fermentację (po raz pierwszy w życiu ). Wszystko wyglądało OK, piwko się klarowało...aż do dziś rana, kiedy pojawiły się na powierzchni białe plamki (kropki średnicy ok 1 mm). NIestety spieszyłem się do pracy i nie zdążyłem powąchać ani spróbować, czy skwaśniało...
Czy to oznacza infekcję i konieczność wylania całej warki ????
Troszkę ponad tydzień temu odstawiłem piwko na cichą fermentację (po raz pierwszy w życiu ). Wszystko wyglądało OK, piwko się klarowało...aż do dziś rana, kiedy pojawiły się na powierzchni białe plamki (kropki średnicy ok 1 mm). NIestety spieszyłem się do pracy i nie zdążyłem powąchać ani spróbować, czy skwaśniało...
Czy to oznacza infekcję i konieczność wylania całej warki ????
Comment