Witam !
Jako, że wczoraj po raz pierwszy zacierałem piwo (wcześniej robiłem warki z brewkitów ew. ekstraktów) pomyślałem sobie, że może warto napisać "jak to jest naprawdę".
Sam do wczoraj miałem bardzo wiele wątpliwości co do tego, jak ten cały proces przebiegnie, czy nie zapsuję płyty ceramicznej, czy uda mi się utrzymać temperaturę podczas przerw, jak filtrować itp itd. Myslę, że wielu osobom przyda się taki konkretny opis. Aby nie pisać zbyt długiego tekstu na raz (może być ciężki do czytania) Zamierzam zamieścić w tym wątku kilka wiadomości, każda dotycząca jednego z aspektów zacierania. Zatem - do rzeczy.
Jako, że wczoraj po raz pierwszy zacierałem piwo (wcześniej robiłem warki z brewkitów ew. ekstraktów) pomyślałem sobie, że może warto napisać "jak to jest naprawdę".
Sam do wczoraj miałem bardzo wiele wątpliwości co do tego, jak ten cały proces przebiegnie, czy nie zapsuję płyty ceramicznej, czy uda mi się utrzymać temperaturę podczas przerw, jak filtrować itp itd. Myslę, że wielu osobom przyda się taki konkretny opis. Aby nie pisać zbyt długiego tekstu na raz (może być ciężki do czytania) Zamierzam zamieścić w tym wątku kilka wiadomości, każda dotycząca jednego z aspektów zacierania. Zatem - do rzeczy.
Comment