Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu
Kranik na keg 19 L - wyszynk piwa
Collapse
X
-
I jeszcze jedna sprawa:
mój lager miał niewiele ponad miesiąc od uwarzenia. Wydaje mi się, że pozbawiony był posmaków zielonego piwa, ale to może być subiektywne.
W każdym razie piwo było fermentowane w niskich temperaturach 8,7, 4, st. C, a na jakieś 10 dni przed imprezą wstawiony do temperatury 0 st. C (był śliczny szron na pokrywce). I dobrze to wpłynęło na jakość piwa.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wielki_BI jeszcze jedna sprawa:
mój lager miał niewiele ponad miesiąc od uwarzenia. Wydaje mi się, że pozbawiony był posmaków zielonego piwa, ale to może być subiektywne.
W każdym razie piwo było fermentowane w niskich temperaturach 8,7, 4, st. C, a na jakieś 10 dni przed imprezą wstawiony do temperatury 0 st. C (był śliczny szron na pokrywce). I dobrze to wpłynęło na jakość piwa.
Comment
-
Comment