poddziały w browarnictwie amatorskim

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Archer
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2003.09
    • 217

    #46
    Panowie, przecież to forum musi stale się rozwijać, musi żyć. Nie pamiętam, kto to napisał, ale miał w mojej opinii rację, że jeśli ktoś nie chce odpowiadać na kolejne pytanie laika, niech nie odpowiada, w miejsce jego pouczającego o FCJP i porządku na forum postu, może ukazać się rzeczowa odpowiedź kogoś, kto jest tu od niedawna, ale krócej niż ten zwracający uwagę, a już zna odpowiedź, chce się nią podzielić i może sam odrobinę liczy na zweryfikowanie swoich informacji przez kogoś bardziej doświadczonego, kto dostrzeże ewentualny błąd, nieścisłośc.
    Poza tym niektóre tematy/wątki w różnych miejscach są dawno "martwe"-ostatnie posty w 2001... Z pewnością jeśli nie chcesz już wymieniać uwag nt. chłodzenia brzeczki, znajdziesz kogoś, z kim będziesz omawiał zagadnienia, które interesują Cię właśnie teraz, na Twoim etapie rozwoju umiejętności piwowarskich, ale niech inni pytają o to chłodzenie i patrz na odpowiedzi, choćby "po łebkach", bo któregoś dnia może się okazać, że Ty przy swoich 19 000 wypitych piw dowiesz się czegoś intrygującego od nowego forumowicza, który gdzieś tam coś tam przeczytał...

    Comment

    • Robkar95
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2005.12
      • 50

      #47
      A może dodać dział z przepisami na różnego rodzaju piwa tzn. Surowce, Zacieranie z uwidocznionymi przerwami, chmielenie itd?

      Comment

      • mgła_na_kocich_łapkach
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2006.03
        • 56

        #48
        POPIERAM w 100% - ,,wyrwałeś mi to z ust"

        Niechętne, zbywające a czasami będące na granicy niegrzeczności odpowiedzi potrafią skutecznie zniechęcić do aktywnego uczestniczenia w życiu forumowym.

        Comment

        • ART
          mAD'MINd
          🥛🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2001.02
          • 24004

          #49
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mgła_na_kocich_łapkach
          POPIERAM w 100% - ,,wyrwałeś mi to z ust"

          Niechętne, zbywające a czasami będące na granicy niegrzeczności odpowiedzi potrafią skutecznie zniechęcić do aktywnego uczestniczenia w życiu forumowym.
          choć czasem bywa lepiej czasem gorzej, to generalnie poziom odpowiedzi jest implikowany przez poziom pytania

          A w temacie - Wasze propozycję są dobre, tylko szkoda że nie zawierają recepty na to kto miałby to wszystko zrobić
          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

          Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

          Comment

          • Makaron
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.08
            • 2107

            #50
            A czy byloby mozliwe dorzucenie dzialu w rodzaju sreniaki czy dzial ktory bylby po kolysce, gdyz pytania i dyskusje z dna dzialu jakos zostaja pomijane i gina w odchlani forum..
            "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

            Comment

            • ART
              mAD'MINd
              🥛🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2001.02
              • 24004

              #51
              co to jest dno działu?

              tematy bardziej zaawansowane proszę zamieszczać w dziale głównym.

              jest to dział w którym możesz powymieniac się doświadczeniami i pomysłami związanymi z "domowym" warzeniem piwa. Poddziały: Surowce | Sprzęt | Twoje warzenie | Kołyska | Targowisko | Sklep dla Piwowarów
              - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
              - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
              - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

              Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

              Comment

              • Makaron
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.08
                • 2107

                #52
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
                co to jest dno działu?

                tematy bardziej zaawansowane proszę zamieszczać w dziale głównym.
                Wlasnie to mialem na mysli, po prostu poodzialow jest sporo i po otwarciu dzialu Browarnictwo Amatorskie na calej stronie wyskakuja poszczegolne pododzialy, ktore przyciagaja 99% uwagi. Przez co dzial glowny wedlug mnie jest troszeczke na uboczu.
                "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

                Comment

                • ART
                  mAD'MINd
                  🥛🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2001.02
                  • 24004

                  #53
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Makaron
                  Wlasnie to mialem na mysli, po prostu poodzialow jest sporo i po otwarciu dzialu Browarnictwo Amatorskie na calej stronie wyskakuja poszczegolne pododzialy, ktore przyciagaja 99% uwagi. Przez co dzial glowny wedlug mnie jest troszeczke na uboczu.
                  piszesz o swojej uwadze, czy przeprowadziłeś badania?
                  - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                  - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                  - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                  Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                  Comment

                  • angasc
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2006.04
                    • 977

                    #54
                    Jeśli wolno mi wtrącić swoje trzy grosze, to uważam że Art powinien jednak odejść od swoich zasad i w miarę możliwości usuwać niektóre posty. Rzeczywiście sporo jest wpisów popełnionych pod wpływem emocji lub naszego ulubionego napoju.
                    Mocno by to odchudziło forum. A być może również nieco poprawiło atmosferę. Oczywiście nie dotyczy to tylko tego działu, ale ogólnie całego forum. Straszna to robota dla Art- a, ale chyba warto to przemysleć.
                    Poza tym zdecydowanie jestem za działem FAQ.

                    Comment

                    • Makaron
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.08
                      • 2107

                      #55
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
                      piszesz o swojej uwadze, czy przeprowadziłeś badania?
                      Tak to jest pisac do inzyniera mialem na mysli ,ze w wiekszosci
                      "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

                      Comment

                      • Makaron
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.08
                        • 2107

                        #56
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika angasc
                        Jeśli wolno mi wtrącić swoje trzy grosze, to uważam że Art powinien jednak odejść od swoich zasad i w miarę możliwości usuwać niektóre posty. Rzeczywiście sporo jest wpisów popełnionych pod wpływem emocji lub naszego ulubionego napoju.
                        Mocno by to odchudziło forum. A być może również nieco poprawiło atmosferę. Oczywiście nie dotyczy to tylko tego działu, ale ogólnie całego forum. Straszna to robota dla Art- a, ale chyba warto to przemysleć.
                        Poza tym zdecydowanie jestem za działem FAQ.
                        Szczerze... kto by na to znalazl czas?
                        "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

                        Comment

                        • angasc
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2006.04
                          • 977

                          #57
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Makaron
                          Szczerze... kto by na to znalazl czas?
                          Szczerze? Zdaję sobie z tego sprawę. Dlatego napisałem że to straszna robota.
                          Nie wiem czy jest taka możliwość, ale gdyby można było czasowo włączyć użyszkodnikom mozliwość edycji lub usunięcia własnych postów oraz wątków przez siebie założonych, to w części rozwiązałoby problem. Gdybym mógł, to sam chętnie sporo swoich postów bym usunął

                          Comment

                          Related Topics

                          Collapse

                          • dadek
                            Belgia, Bruksela, Rue Dieudonné Lefèvre 4, La Source
                            dadek
                            Na koniec pobytu w Belgii opuściliśmy gościnną Flandrię i na ostatnie 3 dni przenieśliśmy się do Brukseli. Koledzy z Holandii nas ostrzegali, że tam już nie będzie tak lekko językowo jak chociażby w Leuven odległym o 18 minut jazdy pociągiem od stolicy. We Flandrii, czyli północnej...
                            2024-10-14, 01:47
                          • dadek
                            Niemcy, Erlangen-Kosbach, Am Deckersweiher 24, Hofbräu Oberle
                            dadek
                            Adres browaru niby w Erlangen ale jest to wieś włączona w obszar miasta odległa o ponad 7 km od głównego dworca kolejowego. Spod niego należy najpierw jechać autobusem 286 do przystanku Büchenbach-Lindenstraße i przesiąść się na linię 298 (w godzinach 10-16) lub 287 (poza 10-16). Te autobusy...
                            2025-02-09, 23:58
                          • dadek
                            Belgia, Neerijse, Beekstraat 20, Brouwerij De Kroon
                            dadek
                            Wieś Neerijse jest położona 13 km na południowy zachód od Leuven, skąd dojechać tu można autobusem nr. 70. Idąc od przystanku nie sposób ominąć kompleksu starych budynków z czerwonej cegły, tym bardziej że od razu w pierwszym można przez okno zobaczyć stare urządzenia piwowarskie,...
                            2024-10-23, 00:37
                          • dadek
                            Austria, Wiedeń, Absberggasse 27, Bräuhaus Ten. Fifty.
                            dadek
                            30.04.2024 odwiedziliśmy dzielnicę Favoriten leżącą na południe od Hauptbahnhof, gdzie w 2018 roku zaczął swą działalność malutki browarek Ten. Fifty. Dojechać tu można tramwajami 6 i 11, po czym dojść 200 m.
                            Miejsce na browar jest idealne - to jeden postindustrialnych budynków...
                            2024-05-23, 23:56
                          • leszcz007
                            Rozwiń swoją pasję i zdobądź wiedzę na studiach "Technologia Piwowarstwa"
                            leszcz007
                            Technologia Piwowarstwa



                            Czy piwo to nie tylko Twój ulubiony napój, ale również prawdziwa pasja? Może chcesz poszerzyć swoja wiedzę na temat warzenia piwa, wprowadzić swoją pasje na nowy poziom lub planujesz przejść na zawodowstwo. A może marzysz o własnym browarze,...
                            2023-09-14, 12:39
                          • Loading...
                          • Koniec listy.
                          Przetwarzanie...