moje ma EBC 5-6% IBU 42, alkoholu 5,0. uzywam chmielu cascade i amarillo.
jakie wartosci ma wasze piwo?
Collapse
X
-
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Titus_Foxhmmmz....skąd się tacy ludzie biorą, na litość ?Last edited by e-prezes; 2006-05-08, 10:41.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Titus_Foxhmmmz....skąd się tacy ludzie biorą, na litość ?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika antekswarzę piwo dla przyjemności i nie obchodzi mnie ile ma EBC , IBU czy tez innych rzeczy pozostawiam to browarom przemysłowym
Comment
-
-
Prezesie : właśnie o to chodzi - skala nano nie potrzebuje na gwałt takiej powtarzalności. Zdziwiło mnie tu, że gość tak mocno parł na ten temat, mimo wyluzowanych odpowiedzi na początku.
Krzysiu - zgryźliwością to my, a nie nas Nie uzurpuję sobie miana omnibusa, bo nie wiem jak i kiedy bym się takiego statusu dołapał. Ot, lubię sobie - jak ty - pojechać.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika hacklbergmoje ma EBC 5-6% IBU 42, alkoholu 5,0. uzywam chmielu cascade i amarillo.
My raczej ( i to nie zawsze ) staramy się trafiać w określony styl piwa. Napisz nam może jakim sprzętem dysponujesz i jak przebiega proces warzenia, że zapewniasz sobie idealną powtarzalność parametrów swojego piwka. (przy okazji, jak mierzysz np. IBU? Masz spektrofotometr?)
Czy nigdy nie kusiło Cie aby swoje piwko zmodyfikować? Dodać inne słody, chmiele, użyć innego rodzaju drożdzy?
Pozdrawiam
Comment
-
Comment