Kalkulator piwa

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • angasc
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2006.04
    • 977

Kalkulator piwa

Dla wszystkich chętnych- prosty sposób na policzenie kosztów piwa domowego.
    Pola niebieskie są edytowalne i można sobie dowolnie zmieniać koszty surowców, wody, gazu, wartość blg.
    Oryginalny pomysł pochodzi z forum Browamatora. Ja go tylko nieco rozbudowałem i zmieniłem. Miłej zabawy.
    Attached Files
  • huanghua
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.10
    • 1910

... w atkim razie jutrzejsza flaszka ma kosztować 0,6 zł
    Ostatnia zmiana dokonana przez huanghua; 2006-05-27, 01:57.
    W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)

Comment

Related Topics

Collapse

• kaczka116
      Bagry / Dwie Wieże, [Nie Całkiem Święty] Niebieskie
      kaczka116
      Piwo gotowe do oceny
      2018-12-01, 12:10
    • dadek
      Merklín, Za školou 383, Pivovar Petr Petružálek
      dadek
      Do Merklína nie dojedziemy pociągiem, choć taka stacja kolejowa znajduje się na sieci kolejowej České Republiky. Jednak jest zupełnie gdzie indziej bo koło Karlových Varů. Ten Merklín z browarkiem znajduje się około 30 km na południe od Pilzna, dojazd zapewniają autobusy ze stacji kolejowej...
      2023-05-16, 01:44
    • yavo
      Lallemand Philly Sour - lag
      yavo
      Drogie "Bravo Girl",
      ja dzisiaj z takim oto pytaniem, co robić - a mianowicie w niedzielny wieczór zaszczepiłem rzeczonymi drożdżami szesnastolitrową brzeczkę o ekstrakcie 18'. Kalkulator Lallemanda powiedział mi, że wsypałem za mało drożdży (11g vs 21). Mamy wtorkowe popołudnie,...
      2022-02-22, 14:13
    • RomaNzRumunii
      Vienna lager bardzo wolną fermentacja
      RomaNzRumunii
      Witam wszystkich serdecznie, mój drugi brewkit, jak w tytule Vienna lager z Gozdawy, do tego pucha słodu zamiast cukru(za radami kolegów z forum) no i trochę się zamuliłem i dodałem 1 kg glukozy (nie wiem czy nie przesadziłem). Drożdże z zestawu, według producenta fermentują nawet w 14...
      2022-01-25, 17:05
    • angasc
      walka z załącznikiem
      angasc
      Być może tobie, jak i innym piwowarom domowym w kalkulowaniu kosztów warki jak i prowadzeniu dokumentacji pomoże plik z załącznika. Trzeba tylko zapisać na kompie i zmienić rozszerzenie z .txt na .xls.
      Oryginalny pomysł pochodzi z forum Browamatora. Został tylko przeze mnie rozszerzony...
      2006-05-26, 17:26
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...