W ostatnim okresie czasu jakoś intensywniej pojawiały się tu i ówdzie wzmianki o "profesjonalnych" instalacjach domowopiwowarskich. Jako że Maggykowi i mnie w ubiegłym roku w Hradcu Kralovem udało się obejrzeć w moim mniemaniu takową profesjonalną instalację (zdjęcie poglądowe poniżej), chętnie dowiem się czy Koledzy i Koleżanki zarejestrowali w naszych okolicach takie podobne perełki (a w sumie najchętniej zobaczyłbym na fotkach )
Profesjonalny browar domowy/hobbystyczny
Collapse
X
-
Profesjonalny browar domowy/hobbystyczny
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mlukCzy to jest "U Antéňáka"?Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MaggykTo jest Rambousek.
W maju Rambousek był zamknięty.
Mały OT.
Jak będziecie następnym razem w Hradcu zajrzyjcie koniecznie do Antéňáka. To nie jest knajpa, lecz minibrowar na użytek właściciela i jego znajomych (nie sprzedaje swoich piw). Też ma przepiękną instalację, ale w dużo gorszych warunkach (piwnica). Ciężko znaleźć to miejsce, ale dla chcącego nic trudnego. Przesympatyczny pan właściciel zaprosił nas na małe zwiedzanie i poczęstował przepyszną 12 i 14, oraz dał co nieco na drogę. Zapraszał też na wieczór, ale niestety Polska już wzywała. Polecam bardzo.
Adres:
Domácí recesní pivovar "U Antéňáka"
Pospíšilova 342
500 03 Hradec Králové"Piwo stanowi dowód, że Bóg nas kocha i chce, abyśmy byli szczęśliwi" - Benjamin Franklin
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysiuBłąd logiczny w tytule - albo coś jest profesjonalne, albo hobbystyczne. Wydajność i technika nie mają w tym przypadku znaczenia.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysiuZ Kopalińskiego: "profesja = zawód, zajęcie zawodowe, fach, specjalność, rzemiosło", "profesjonalny = zawodowy". Czyli wykonywanie jakiejś czynności w celu osiągnięcia zysku.
Jeżeli mam w domu profesjonalną instalację (taką, jak na zdjęciu), to nie oznacza, że muszę czerpać dochód ze sprzedaży moich produktów. Czyli mogę zajmować się profesjonalną/zawodową instalacją hobbystycznie.
Rubryka "moje hobby": Warzenie piwa za pomocą mojej profesjonalnej/zawodowej/fachowej instalacji.
Ot, moja opinia."Piwo stanowi dowód, że Bóg nas kocha i chce, abyśmy byli szczęśliwi" - Benjamin Franklin
Comment
-
Comment