Czy sposób i jakość napowietrzania brzeczki ma wpływ na końcowe BLG.
Końcowe BLG
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Witam serdecznie wszystkich piwowarów.
W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza"....-
Channel: Twoje warzenie
-
-
Witam wszystkich forumowiczów,
Postanowiłem poprosić o kilka porad odnośnie leżakowania piwa. Skłoniło mnie do tego moim zdaniem słabo nagazowane piwo w butelkach. Ale po kolei...
Na swoją pierwszą warkę wybrałem brewkita Finlandia Bitter. Piwo zadałem do fermentora...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Devyniaragio to piwo w bardzo mało znanym u nas stylu braggot, z pograniczna piw i miodów pitnych. Do brzeczki poza słodem i chmielem dodaje się miodu, i co ciekawe, tego miodu może być nawet więcej niż słodu. Geolokalizacja takiego stylu absolutnie nie dziwi, wszak Litwa to kolebka miodosytnictwa....
-
Channel: Litwa
2019-05-03, 20:37 -
-
Jak w temacie.
Mówiąc konkretniej i w wojskowym skrócie - motyw borsuka na etach piwnych.
Od razu w ramach FAQ odpowiem na pytanie "Ale dlaczego ?"
Bo tak, bo mam taki humor, bo tak sobie wybrałem, bo chce być borsukowym tuzem i rozdawać karty, bo może w poprzedniej...-
Channel: Moje zbieranie
-
-
Witam wszystkich forumowiczów,
Jako że jestem początkujący to oczywiście mój pierwszy post dotyczy wątpliwości przy fermentacji.
Szczegóły : Brew- kit Finlandia Lager 1,5kg + BA brewkit plus 1kg (ekstrakt słodowy + glukoza).
Całość zagotowana i wymieszana z wodą...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment