Końcowe BLG

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • tadlaszcz
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2006.05
    • 8

Końcowe BLG

Czy sposób i jakość napowietrzania brzeczki ma wpływ na końcowe BLG.
  • Shlangbaum
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2005.03
    • 5828

Napowietrzenie brzeczki ma wpływ na to jak drożdże pracują. Ale nie sądzę by się to na stopień odfermentowania przekładało.

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

Related Topics

Collapse

• SielskieWzgorze
      Pierwsze warki - Czeski Leżak, Koźlarz
      SielskieWzgorze
      Witam serdecznie wszystkich piwowarów.

W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza".
      ...
      2024-02-19, 10:28
    • Czarny1975
      Bitter z puchy leżakowanie + nagazowanie
      Czarny1975
      Witam wszystkich forumowiczów,

Postanowiłem poprosić o kilka porad odnośnie leżakowania piwa. Skłoniło mnie do tego moim zdaniem słabo nagazowane piwo w butelkach. Ale po kolei...

Na swoją pierwszą warkę wybrałem brewkita Finlandia Bitter. Piwo zadałem do fermentora...
      2017-09-26, 09:30
    • wpadzio
      Panevėžio, Dundulis Devyniaragio
      wpadzio
      Devyniaragio to piwo w bardzo mało znanym u nas stylu braggot, z pograniczna piw i miodów pitnych. Do brzeczki poza słodem i chmielem dodaje się miodu, i co ciekawe, tego miodu może być nawet więcej niż słodu. Geolokalizacja takiego stylu absolutnie nie dziwi, wszak Litwa to kolebka miodosytnictwa....
      2019-05-03, 20:37
    • Cooper
      Borsuk i jego wpływ na światowy przemysł browarniczy
      Cooper
      Jak w temacie.
      Mówiąc konkretniej i w wojskowym skrócie - motyw borsuka na etach piwnych.
      Od razu w ramach FAQ odpowiem na pytanie "Ale dlaczego ?"
      Bo tak, bo mam taki humor, bo tak sobie wybrałem, bo chce być borsukowym tuzem i rozdawać karty, bo może w poprzedniej...
      2019-03-26, 23:27
    • marcino87
      Niski stopień odfermentowania po burzliwej
      marcino87
      Witam wszystkich forumowiczów,
      Jako że jestem początkujący to oczywiście mój pierwszy post dotyczy wątpliwości przy fermentacji.
      Szczegóły : Brew- kit Finlandia Lager 1,5kg + BA brewkit plus 1kg (ekstrakt słodowy + glukoza).
      Całość zagotowana i wymieszana z wodą...
      2018-02-25, 22:51
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...