Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Tomek-Pasieka
Gdy słota za oknem i nie ma co robić w domowym browarze...
Collapse
X
-
Gdy słota za oknem i nie ma co robić w domowym browarze...
Tagi: brak
-
-
"A bo to Polska właśnie".Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaMam nadzieję, że Pan Dariusz jest szefem browaru, albo chociaż dał Ci ten słód za zgodą kierownictwa, ale nawet jeśli, to pisałam nie raz, nie dwa: nie ujawniajcie takich informacji w necie, wyświadczacie browarom niedźwiedzią przysługę, oni raczej nie marzą o tym, żeby ustawiała im się kolejka piwowarów domowych po darmowy słód w znacznych ilościach. Czy naprawdę takimi rzeczami nie można się cieszyć bez trąbienia o tym na prawo i lewo?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Tomek-PasiekaTe znaczne ilości to tyle, że wystarczy na kilka warek (przy trzech warzeniach w roku to dla mnie sporo). A poza tym miałem o tym napisać w necie więc napisałem (inaczej bym nie wspominał
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Tomek-PasiekaTe znaczne ilości to tyle, że wystarczy na kilka warek (przy trzech warzeniach w roku to dla mnie sporo). A poza tym miałem o tym napisać w necie więc napisałem (inaczej bym nie wspominał
Kiedyś załatwiało się po cichu np. za flachę. Dzisiaj natomiast, nie kryjąc się z tym, składa się podziękowania przez internet.
Nie ma darmowego słodu, tak jak nie ma darmowego chleba itp. Ktoś to musiał wytworzyć, ktoś musi zapłacić.
Chyba źle trafiłeś z tym podziękowaniem. Ten wątek jest o tanim słodzie, a nie o słodzie za friko!
Last edited by fellix-f1; 2006-11-04, 16:48.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fellix-f1Czasy "załatwiania" wszystkiego jak widzę niestety nie minęły, choć dziś żyjemy w wolnym kraju i możemy legalnie kupić wszystko co jest potrzebne do domowego wyrobu piwa.
Kiedyś załatwiało się po cichu np. za flachę. Dzisiaj natomiast, nie kryjąc się z tym, składa się podziękowania przez internet.
Nie ma darmowego słodu, tak jak nie ma darmowego chleba itp. Ktoś to musiał wytworzyć, ktoś musi zapłacić.
Chyba źle trafiłeś z tym podziękowaniem. Ten wątek jest o tanim słodzie, a nie o słodzie za friko!
Pozdrawiam
dj
Comment
-
-
Kiedy Fellix nie pisze tutaj o niezgodności z prawem. Prawda jest taka, że jak niby rynek ma się rozwijać jak sporo jest "załatwiane", a nie jak w normalnych krajach kupowane.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Oczywiście! Co więcej, po co kupować jak nie można załatwić skoro można ukraść!Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Comment
-
-
-
Nadal nie rozumiesz, ale nie ważneSurowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Comment
-
-
chyba nie załałapałem istotnie, ale jestem za normalnym sposobem. owszem zdażyło mi się parokrotnie okazyjnie zakupić, dostać od znajomego, który go dostał, czy wymienić za inne surowce, ale to chyba normalne. niczego na siłę nie starałem się wydobyć za darmo, a z zobowiązań zawsze się wywiązuję.
Comment
-
-
Drogi E-prezesie kradzież jest kradzież, nie ważne jaką wartość ma coś co kradniesz! Wiesz dlaczego ten kraj wygląda jak wygląda? Między innymi dlatego, że jak kradzież jest o "niskiej szkodliwości społecznej" tzn. jeśli dobrze pamiętam poniżej 300 pln to nie karze się złodzieja.
Comment
-
Comment