Gdy słota za oknem i nie ma co robić w domowym browarze...

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • reeb
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2005.09
    • 25

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
    Pan Dariusz jest szefem browaru i dysponuje jego składnikami majątku. Poznałem go osobiśćie. Obdarowanie kogoś słodem rozumiem jako budowanie PR browaru (stąd pewnie prośba o poinformowaniu o tym na forum), gdyż to doświadczony menadżer z dyplomem. Właścicielem jest ktoś z Niemiec. Dariusz Piechowski jest na prawdę życzliwym człowiekiem. Kiedyś na przykład taszczył specjalnie dla mnie w bagażniki pół Polski do Krakowa ze Żnina 40 piwek z ich browaru. Jego zdrowie

PS
    Dariusz Piechowski jest również zarejestrowany na forum ale nicka nie pamiętam.
    to wiele wyjasnia....
    ...

Comment

• fellix-f1
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2005.12
      • 157

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
      Nie czytałeś mojego posta i odpowiedzi Tomka na niego? Z jego wypowiedzi wynika, że pan Dariusz zażyczył sobie takiego podziękowania.

Aczkolwiek uważam opowiadanie takich rzeczy w necie za niepolityczne, czego dowodem jest choćby rozgrywająca się obecnie przepychanka.
      Oczywiście, zgadzam się w 100% że, opowiadanie "takich rzeczy" w necie jest niepolityczne.
      Natomiast normalne jest załatwienie sobie np. 120 kg. słodu, w stylu znajomek znajomka załatwił ze znajomego browaruTo oczywiście jest Ok, według ciebie?!
      No cóż, ponoć tylko śnięte ryby płyną z prądem.

Comment

• Marusia
        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
        🍼🍼
        • 2001.02
        • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika reeb
        czasownik 'dziekować' ma charakter deklaratywny , a sama czynność 'dziękowania' tworzy ścisły związek pomiedzy osobami, których to dotyczy,

zatem jeżeli Pan Dariusz Piechowski jest nie użytkownikiem tego forum, umieszczenie postu traci sens. Stąd moje 'niezrozumienie'
        A skąd takie wnioski? Może pan Dariusz chciał, żeby jego nazwisko zaistaniało w internecie? Poza tym - nie tylko użytkownicy mogą czytać forum, goście też.
        www.warsztatpiwowarski.pl
        www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• gobong
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2005.04
          • 658

Właśnie tak rozumiem budowanie pozytywnego wizerunku firmy. Szkoda że co niektorzy forumowiecze w zwyklej uprzejmości dostrzegli przejawy łapowkarstwa, kradzieży, i bog wie co jeszcze. A tu prosze tylko właściwa polityka firmy wobec przedstawiciela garstki piwowarow domowych. No chyba że panowie piwowarowie mają zamiar opanowac rynek piwa w naszym pięknym kraju

Comment

• reeb
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2005.09
            • 25

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gobong
            ... tu prosze tylko właściwa polityka firmy wobec przedstawiciela garstki piwowarow domowych. No chyba że panowie piwowarowie mają zamiar opanowac rynek piwa w naszym pięknym kraju
            chyba zbyt daleko idące wnioski,
            biorąc pod uwagę kontrowersje jakie ten jeden-jedyny w swoim rodzaju post zrodził;
            ...

Comment

• reeb
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2005.09
              • 25

A skąd takie wnioski? Może pan Dariusz chciał, żeby jego nazwisko zaistaniało w internecie? Poza tym - nie tylko użytkownicy mogą czytać forum, goście też.
              ad. 1. z ułomnej dedukcji;

ad. 2. byc moze tak;

op. 3. to calkiem prawdopodobne, wręcz chyba nagminne
              ...

Comment

• Shlangbaum
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2005.03
                • 5828

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
                PS
                Dariusz Piechowski jest również zarejestrowany na forum ale nicka nie pamiętam.
                Myślę, że się nie obrazi, bo tu chodzi o jego biznes. Zresztą ujawnił się kiedyś w innym wątku już. Jego nick to TOLDI55 - przypomniałem sobie

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• kiszot
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  🍼🍼
                  • 2001.08
                  • 8109

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fellix-f1
                  Natomiast normalne jest załatwienie sobie np. 120 kg. słodu, w stylu znajomek znajomka załatwił ze znajomego browaruTo oczywiście jest Ok, według ciebie?!
                  Według mnie ok,jeżeli oczywiście nie jest kradziony.
                  Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
                  1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
                  Mein Schlesierland, mein Heimatland,
                  So von Natur, Natur in alter Weise,
                  Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
                  Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• Tomek-Pasieka
                    • 2005.10
                    • 197

Ano właśnie! Browar buduje swój wizerunek popierając piwowarstwo domowe na tyle, że resztek słodu, którego nie wykorzystano w produkcji oddaje za darmo, w zamian za pochwalenie go. Jak widać niektórym może się to wydawać dziwne (mnie z początku też się wydawało), ale takie jest zbójeckie prawo darczyńcy, że może sobie zażyczyć pochwalenia go za to

Swoją drogą... Dobrze, że są jeszcze na świecie życzliwi ludzie. Dzięki nim wiem, że nie mam prawa ganić mej żony za jej życzliwość i bezinteresowną pomoc, którą zdarza się jej oferować obcym sobie ludziom. (ot... nauka i dla mnie)
                    Pozdrawiam

Comment

• Maidenowiec
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.07
                      • 2287

Każdy dobry uczynek zostanie kiedyś słusznie ukarany
                      Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

Thou shallt not spilleth thy beer!

Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

Comment

• ART
                        mAD'MINd
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2001.02
                        • 23929

słusznie czy niesłusznie - na pewno przykładnie
                        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Tomek-Pasieka
                          • 2005.10
                          • 197

dobrze, że nikt nie rzucił jeszcze by wszystkie warki były kwaśne

Comment

• Marusia
                            Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                            🍼🍼
                            • 2001.02
                            • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Tomek-Pasieka
                            Ano właśnie! Browar buduje swój wizerunek popierając piwowarstwo domowe na tyle, że resztek słodu, którego nie wykorzystano w produkcji oddaje za darmo, w zamian za pochwalenie go.
                            Tja.... przypomniał mi się przypadek pewnego piekarza, który rozdawał stary chleb za darmo i jak go później odpowiednie urzędy podliczyły... ale to już sprawa Pana Dariusza, jeśli chce, żeby o tym mówić, to my się bardzo cieszymy, że on nam za darmo
                            www.warsztatpiwowarski.pl
                            www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• reeb
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2005.09
                              • 25

Tja.... przypomniał mi się przypadek pewnego piekarza, który rozdawał stary chleb za darmo i jak go później odpowiednie urzędy podliczyły... ale to już sprawa Pana Dariusza, jeśli chce, żeby o tym mówić, to my się bardzo cieszymy, że on nam za darmo
                              chyba ze US słodowe gratisy uzna za wydatki na reklamę i marketing
                              ...

Comment

• Infam
                                Kapitan Lagerowej Marynarki
                                • 2005.05
                                • 715

Dziwię się Tym, którzy rzucają słowa na wiatr. Załóżcie temat "ślady zębów na kaszance" lub "super ignorant" i dajcie innym spokój.
                                "Dużo to nie znaczy Dobrze
                                Dobrze znaczy dużo"

Comment

Przetwarzanie...
                                X