Tak sobie myślałem jak to jest u inncyh. Co u was decyduje o częstotliwości warzenia piwa. Ile warek robicie w roku? Co wpływa na ową częstotliwość? Zasoby portfela? Bo niewątpliwie nie jest to tanie zajęcie? Może brak czasu??
Co decyduje o częstotliwości warzenia piwa?
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika freeridersTak sobie myślałem jak to jest u inncyh. Co u was decyduje o częstotliwości warzenia piwa. Ile warek robicie w roku? Co wpływa na ową częstotliwość? Zasoby portfela? Bo niewątpliwie nie jest to tanie zajęcie? Może brak czasu??Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika freeridersTak sobie myślałem jak to jest u inncyh. Co u was decyduje o częstotliwości warzenia piwa. Ile warek robicie w roku? Co wpływa na ową częstotliwość? Zasoby portfela? Bo niewątpliwie nie jest to tanie zajęcie? Może brak czasu??
Comment
-
-
pieniądze? właśnie, może by koledzy i koleżanki napisali ile kosztuje jedno piwo w procesie zacierania. robiąc z ekstraktów (jak na razie ) nie wydaje mi się żeby było drożej niż piwo ze sklepu lub tym bardziej z kanjpy. Takiego smaku piwa cięzko doświadzcyć w wyzej wymienionych miejscach.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
koszty też są istotne, ale proszę nie poruszać tematu wyliczania kosztów wytworzenia "jednego" piwa w TYM wątku - taka dyskusja już się toczyła intensywnie gdzieś na forum a rozpoczynanie jej na nowo tutaj pewnie zniszczy ciekawy wątek.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
ok. koszty sa istotne, czas u mnie jest chyba wyznacznikiem, fermentor stoi pusty a kumpel mówi: " a fermentor pusty stoi" heheheMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
W moim przypadku czynnikami ograniczającymi warzenie są warunki lokalowe oraz zgranie się czasowo z kumplami z którymi warze. A nie jest to proste, bo wszyscy studiujemy i mamy też inne obowiązki. Jak dobrze pójdzie to w tym sezonie będzie 7 do 10 warek.
Comment
-
-
Ja warzę najczęściej jak się da, wiader mam na szczęście dużo Średnia mi wychodzi 2 warki miesięcznie.
Comment
-
-
Moja średna warzelnicza wychodzi około 1 warki na jakieś 6 tygodni, częstotliwości warzenia nie jestem w stanie zwiększyć (dyżury i takie tam), zwiększyłem więc wielkość warki do około 45 litrów. W sumie wychodzi na to że warzę co 3 tygodnie 22,5 litra
Comment
-
Comment