A mnie ogranicza, naszczęście coraz rzadziej, tylko brak pieniędzy na surowce i brak dodatkowych fermentatorów, co też się niedługo skończy. Od października będe robił minimum 2 warki 20 litrów miesięcznie.
Ja od kilku lat wpadłem w taki rytm, ze warze w cyklu wrzesień-kwiecień co drugą niedzielę. Wychodzi 15-18 warek po 25l rocznie.
Taka częstotliwość mi pasuje, ewentualnie zwiększyłbym litraż (np 40l) ale wtedy musiałbym rozwiązać problem przenoszenia większych ciężarków
....Warunki lokalowe....
Fermentory z piwem i skrzynki stoją w dużym pokoju.
Przy czteroosobowej rodzinie + 2 koty w bloku za dużo tej powierzchni zająć nie mogę.
W piwnicy zaś cieplej jak w mieszkaniu, więc wynieść tego tam nie za bardzo można.
Wychodzi mi więc warzenie co 4 - 6 tygodni.
Ja od pewnego czasu mam zastoj i nie warze w swoim glownym browarze , ale planuje coby inni zaczeli warzyc
nawet nie wiem czy na swieta cos uwarze. wychodze z zalozenia, ze musze dogladac tego "interesu", a jak wiem, ze z tym moze byc ciezko, to nie warze. no prawie, bo probuje w filii
generalnie wczesniej jak mialem drozdze i czas, to nei stalo nic na przeszkodzie. prawie co tydzien poswiecalem cala noc, by nawarzyc.
Ostatnia zmiana dokonana przez naczelnik; 2006-11-25, 05:05.
Popieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
Mam do sprzedania zestaw do domowego warzenia piwa w skład którego wchodzi: - garnek emaliowany z pokrywką o pojemności 30L 200 zł - drewniana warząchew (łyżka) 10 zł - śrutownik stołowy 200 zł - chłodnica zanurzeniowa ze stali nierdzewnej 100 zł - refraktometr 0-40°Brix'a...
Mam do sprzedania zestaw startowy do domowej produkcji piwa; W skład zestawu wchodzą:
- pojemnik fermentacyjny 33 litry z pokrywą
- pojemnik fermentacyjny 33 litry z pokrywą oraz kranik
- termometr analogowy
- ballingometr / areometr / cukromierz 0-25º BLG wraz ze szklaną...
Dubno jest obowiązkowym punktem do odwiedzenia w tej części Ukrainy. Zamek który jest symbolem miasta, ściąga rzesze turystów zwłaszcza z Polski.. Na jego zwiedzenie nie potrzeba jednak zbyt wiele czasu i zwłaszcza w gorące dni trzeba gdzieś przepłukać gardło. Miejsc gdzie można napić...
Sprzedam kompletny zestaw do warzenia domowego piwa:
1 Kocioł zacierno warzelny Coobra Craftbrewer CB-3 30 l z chłodnicą 1620,00
2 Warnik do wody Coobra 16 l 330,00
3 Gar 31,5 l używany 50,00
4 5 fermentorów z pokrywami używanych 100,00 ...
Comment