Prawde mowiac niebardzo wiedzialem, gdzie ten temat umiescic. Jako milosnik browarnictwa amatorskiego i od niedawna uczestnik kursu spawania na Edinburgh Telford College. Czy sa wyznaczone jakies normy dotyczace jakosci spawow w instalacjach spozywczych? Najlepsze efekty uzyskuje sie spawajac GTAW, aczkolwiek mozna rowniez spawac GMAW czy nawet FCAW. I jaki sposob spawania bylby najlepszy ( cena do jakosci) dla browarnictwa amatorskiego. Jakie metody spawania sa bezpieczne i wystarczajace do samorobnych instalacji browarniczych?
Rodzaj i jakosc spawow w instalacjach browarniczych.
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MakaronPrawde mowiac niebardzo wiedzialem, gdzie ten temat umiescic. Jako milosnik browarnictwa amatorskiego i od niedawna uczestnik kursu spawania na Edinburgh Telford College. Czy sa wyznaczone jakies normy dotyczace jakosci spawow w instalacjach spozywczych? Najlepsze efekty uzyskuje sie spawajac GTAW, aczkolwiek mozna rowniez spawac GMAW czy nawet FCAW. I jaki sposob spawania bylby najlepszy ( cena do jakosci) dla browarnictwa amatorskiego. Jakie metody spawania sa bezpieczne i wystarczajace do samorobnych instalacji browarniczych?
-
-
O spawaniu było trochę tu:
Piwa nie uwarzysz w garści - jaki sprzęt jest do tego konieczny? Ciekawe rozwiązania i nowości techniczne.
Mi ta spoina moja, mimo że nieco nierówna w niczym nie przeszkadza a nic się z nią nie dzieje złego. Więc dla własniej instalacji można spawać nawet tak jak ja (o ile komuś wygląd nie przeszkadza)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Makaron... Jako milosnik browarnictwa amatorskiego i od niedawna uczestnik kursu spawania na Edinburgh Telford College. ...
Popytaj instruktora na kursie i podziel się wiedzą.Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
"W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."
"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skandalO spawaniu było trochę tu:
Piwa nie uwarzysz w garści - jaki sprzęt jest do tego konieczny? Ciekawe rozwiązania i nowości techniczne.
Mi ta spoina moja, mimo że nieco nierówna w niczym nie przeszkadza a nic się z nią nie dzieje złego. Więc dla własniej instalacji można spawać nawet tak jak ja (o ile komuś wygląd nie przeszkadza)"If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson
Comment
-
-
Zdjęcia nie mam. Aparat cyfrowy jakoś nie może się dopchać do listy transakcji Ale może uda mi się zrobić za parę dni skoro chcesz zobaczyć. Krótko opisując są liczne nierówności i małe wżery po elektrodach które trzeba było szlifować długo i uwarznie.
Comment
-
Comment