Warzelniani rekordziści - podsumowanie roku 2006

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Krzysiu
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.02
    • 14936

Ja tylko 13 warek, jakieś 380 litrów.

Comment

• endrio
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2004.10
      • 222

Pokusiłem się o podsumowanie 2006 roku z zapisków, które robię na luźnych karteczkach i wyszło:
      29 warek, które dały 656 litrów , w tym 1 warka kanał
      Przerwa w warzeniu maj-wrzesień. (sezon jesień-zima-wiosna)

Postanowienie na 2007 rok- choć trochę zmechanizować browar i powiększyć niektóre warki.

Comment

• DanielJakubowski
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2005.12
        • 791

Mi w tym roku (moim pierwszym zresztą roku) udało się zrobić 23 warki w tym jeden gotowiec i jeden zestaw ekstraktow. Razem ok 800l (+- 50l) . Od nr. 8 robię warki 40-55l. Obecny rok, myślę, że spokojnie poprawie o jakieś 30%
        Pozdrawiam
        dj

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
          Vojkovice 252, Pivovar Koníček
          dadek
          Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
          2023-11-22, 06:14
        • dadek
          Benešov, Táborská 306, Pivovar Ferdinand
          dadek
          Piwa z tego browaru są zapewne znane większości bo dostępne również w Polsce, ja też piłem je wielokrotnie. Jednak nigdy nie było okazji zwiedzić zabytkowych wnętrz browaru, a jest to możliwe zasadniczo raz do roku w drugą sobotę września, gdy odbywają się Pivovarské slavnosti. W tym...
          2023-11-17, 01:48
        • dadek
          Dolní Dunajovice, Mlýnská, Pivovar Wild Creatures
          dadek
          To bez wątpienia najbardziej oryginalny i jedyny taki browar w České Republice. Małżeństwo Jitka i Libor Ilčíkoví z piwami Wild Creatures dali się po raz pierwszy poznać polskim spijaczom sztosów na festiwalu Beer Geek Madness w listopadzie 2019 roku. Wtedy to odbywał się on pod hasłem...
          2022-09-08, 03:08
        • dadek
          Niemcy, Erfurt, Zum Güterbahnhof 20, Heimathafen - Erfurter Braumanufaktur
          dadek
          Funkcjonujący od 2017 roku browarek umiejscowiono w starych magazynach kolejowych z czerwonej cegły. Z głównego dworca kolejowego kierujemy się równolegle do torów w kierunku wschodnim przez Kurt Schumacher Straße, przechodzimy mostem przez Gerę i dalej prosto brukowaną ulicą przez tereny...
          2025-01-12, 19:42
        • dadek
          Nošovice 238, Pivovar Radegast
          dadek
          Jak jest możliwość to czemu nie odwiedzić i wielkiego browaru? Tak okazja nadarzyła się 26.08.2023 gdy na przybrowarnianych łąkach zorganizowano imprezę pod nazwą Radegastův den. Nie brakowało licznych stoisk ze wszystkimi tutejszymi piwami, gadżetami firmowymi i jedzeniem, na scenie do...
          2023-11-09, 21:59
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...