Wczoraj podczas rozmowy z kolegą (nie-piwowarem) uknuł mi się w głowie plan co tutaj uwarzyć następnego i w sumie stwierdziłem że może by tak pszenicznego portera. W zasadzie doświadczenie mam praktycznie żadne, wiedza niewielka, dlatego dzisiaj zatrudniłem Google i znalazłem tylko to: The Draught House Pub & Brewery Nie wiem na ile piwo z tego linka to porter, a ile pszeniczniak. Brak danych o stężeniu Blg, alkoholu i innych.
W zasadzie mam na myśli piwo o stężeniu portera (18-22 Blg), kolorze również, fermentowane na drożdżach pszenicznych (dadzą radę?), no i oczywiście zasypie 50% + 1 ziarno słodu pszenicznego
Piwowarstwo domowe jest o tyle wspaniałe że można uwarzyć praktycznie wszystko... no właśnie, można? Pszenicznego portera też?
W zasadzie mam na myśli piwo o stężeniu portera (18-22 Blg), kolorze również, fermentowane na drożdżach pszenicznych (dadzą radę?), no i oczywiście zasypie 50% + 1 ziarno słodu pszenicznego

Piwowarstwo domowe jest o tyle wspaniałe że można uwarzyć praktycznie wszystko... no właśnie, można? Pszenicznego portera też?
Comment