Jakość i trwałość piany

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kham
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2006.01
    • 751

    #16
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wc Wyświetlenie odpowiedzi
    Cukier też ma wpływ na smak.

    Jesteś pewien, że za dużo %, to jedyny błąd w przypadku tej pszenicy?
    Może też za długa przerwa białokowa ale to już nie na temat.

    Comment

    • kham
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2006.01
      • 751

      #17
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika huanghua Wyświetlenie odpowiedzi
      Szukałbym raczej innych powodów słabej stabilności piany, niż ta drobna różnica w zawartości alkoholu.
      Parametr lepkości jak napisał Marek nie jest również bez znaczenia.
      Czyli tak czy owak za głęboko odfermentowana pszenica.

      Comment

      Przetwarzanie...
      X