Piątek wieczór lub Sobota od 06:00 tak by nie miec spieprzonego weekendu
W jaki dzień tygodnia najczęściej warzysz?
Collapse
X
-
Co sadzicie o tym??: "Tradycja ludowa dowiodła tez ponad wszelką wątpliwość, że najlepiej jest warzyć piwo w czsie pełni Księżyca. Nikt nie zabierał się do produkcji w piątek czy sobotę, bo jak wiadomo sztuka ta najlepiej udawała się w poniedziałki, środy i czwartki. A w niedzielę, jak to w dzień święty, dopuszczona była jedynie degustacja" cytat z książki "Wszystko o piwie" Ziemowit Fałat. Co o tym sadzicie.?Comment
-
-
hmm...najbardziej pasowałaby mi niedziela na warzenie ale.....- no cóż,przekonania mojej żony są nieco odmienne od moich.Warze więc w przypadkowe dni tygodnia oprócz niedzieli, ale zawsze od zacierania do chmielenia i zadania drożdży w jednym dniu.Staram się zacząć oczywście o 8-ej ale zanim ześrutuję itd. jest 12-ta.
Comment
Related Topics
Collapse
-
Bardzo się cieszę, że właśnie taki lokal powstał akurat w Cieszynie. Lubię tam jeździć, lubię klimat tego miasta, a na moim piwnym szlaku właśnie dodałem Czarnego Koguta.
Browar wystartował pierwszego marca, a nam udało się ich odwiedzić dwa i pół tygodnia później czyli 18 marca. Browar,...-
Channel: Śląskie
-
-
Grenada to kolejny wyspiarski kraj na Karaibach z browarem restauracyjnym.
Na samym południowym skrawku wyspy działa browar West Indies Beer Company.
Obiekt znajduje się przy drodze prowadzącej na plażę Lance Aux Epines Beach w odległości 2,5 km od międzynarodowego lotniska i 7...-
Channel: Ameryka Północna i Środkowa
-
-
Dawna restauracja U Sudu w której można było napić się piw z różnych browarów w zeszłym roku otwarła własny, mały browar. Odwiedzając po raz kolejny Jihlavę właśnie do tego browaru skierowaliśmy swoje pierwsze kroki. Piw z tego browaru bardzo chciałem spróbować jako pierwszych i...
-
Channel: Czechy
-
-
Mała mieścina Sosnová liczy niespełna 700 mieszkańców i graniczy z bardziej rozpoznawalnym, większym miastem Česká Lípa.
To właśnie tu dwóch przyjaciół Milan Zelenka, oraz Michal Charvát postanowili otworzyć własny browar, a na jego siedzibę wybrali stary, od jakiegoś...-
Channel: Czechy
-
-
Ciekawy browar, a właściwie mikrobrowar, działający od 2023 roku w Bieruniu.
Znajduje się w restauracji "Stylowa" w sporym budynku vis a vis centralnego przystanku autobusowego.
Przez cały dzień są dogodne i dość częste połączenia do Oświęcimia i Tychów. Dojazd...-
Channel: Śląskie
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment