Mam w zapasie ostatnią fioleczkę drożdży WLP530 z terminem ważności APR-08-07. Czy wytrzymają w lodówce do późnego lata/wczesnej jesieni, czy wykorzystać je jeszcze w tym "sezonie"?
Trwałość drożdży WLP w fiolkach
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mlody_w_fachu Wyświetlenie odpowiedziMam pytanie gdzie kupiłeś/nabyłeś WLP530?
Jeśli Cię te drożdże interesują, to po rozkapslowaniu dam ci cynk.W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
-
Kiedyś pisałem do obsługi sklepu Piwodziej.pl i otrzymałem taką oto odpowiedź:
"White Labs, w odróżnieniu od Wyeast'a, na fiolkach podają datę 4 miesięcy od daty rozlewu. Jest to okres w którym zawartość fiolki można bezpośrednio przelać do schłodzonej brzeczki i ma wystartować. Jednakże normalny czas "półkowego" życia każdej fiolki to standardowo rok, w praktyce przy przechowywaniu w lodówce nawet więcej. "
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika huanghua Wyświetlenie odpowiedziFar, far away
Jeśli Cię te drożdże interesują, to po rozkapslowaniu dam ci cynk.po prostu mlody_w_fachu
- - -
gdzieniegdzie znany jako winorobek
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko Wyświetlenie odpowiedziKiedyś pisałem do obsługi sklepu Piwodziej.pl i otrzymałem taką oto odpowiedź:
"White Labs, w odróżnieniu od Wyeast'a, na fiolkach podają datę 4 miesięcy od daty rozlewu. Jest to okres w którym zawartość fiolki można bezpośrednio przelać do schłodzonej brzeczki i ma wystartować. Jednakże normalny czas "półkowego" życia każdej fiolki to standardowo rok, w praktyce przy przechowywaniu w lodówce nawet więcej. "
Jeśli z tym rokiem to prawda, to byłoby świetnieW trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)
Comment
-
Comment