Dział - receptury

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Maidenowiec
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.07
    • 2287

    #76
    Ano jest taki wynalazek, kanadyjski chyba nawet. Myślę, że można by to zastąpić mieszanką słodów.
    Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

    Thou shallt not spilleth thy beer!

    Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

    Comment

    • coder
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2006.10
      • 1347

      #77
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer
      A co to za przepisy?
      Amerykańskie, niestety. Z książki Clonebrews, chciałbym akurat zrobić klona austriackiego Edelweissa. I pewnie zrobię, zamiast tego Honey malt wezmę melanoidowy Wayermanna, to tylko 60 gram, nie zrobi wielkiej róznicy.

      Comment

      • alnus
        Porucznik Browarny Tester
        • 2007.07
        • 459

        #78
        A może by zrobić listę dziwnych słodów i posłać to (chyba za pośrednictwem Browamatora, żeby było bardziej oficjalnie) do Weyermann'a, żeby określili swoje zamienniki? Być może nawet mają jakieś materiały na ten temat gotowe.

        Comment

        Related Topics

        Collapse

        Przetwarzanie...