Dział - receptury

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Maidenowiec
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.07
    • 2287

    #76
    Ano jest taki wynalazek, kanadyjski chyba nawet. Myślę, że można by to zastąpić mieszanką słodów.
    Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

    Thou shallt not spilleth thy beer!

    Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

    Comment

    • coder
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2006.10
      • 1347

      #77
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
      A co to za przepisy?
      Amerykańskie, niestety. Z książki Clonebrews, chciałbym akurat zrobić klona austriackiego Edelweissa. I pewnie zrobię, zamiast tego Honey malt wezmę melanoidowy Wayermanna, to tylko 60 gram, nie zrobi wielkiej róznicy.

      Comment

      • alnus
        Porucznik Browarny Tester
        • 2007.07
        • 459

        #78
        A może by zrobić listę dziwnych słodów i posłać to (chyba za pośrednictwem Browamatora, żeby było bardziej oficjalnie) do Weyermann'a, żeby określili swoje zamienniki? Być może nawet mają jakieś materiały na ten temat gotowe.

        Comment

        Przetwarzanie...
        X