Chciałem znaleźć jakąś galerię etykiet browarów domowych, ale nie znalazłem. Czy gdzieś chwalicie się swoimi etykietami. Czym kierujecie się nazywając własne piwa. Ja jak narazie wypuściłem "Podwójnie urodzinowe" i "Pilsener Ząbkowy"
Browar rzemieślniczy w Kieżmarku działa od początku 2021 roku, ale coś o nim cicho. Niby jest a jego piw jakoś nie widać.
Aby rozwiązać tą zagadkę pojawiłem się tam, by zobaczyć na własne oczy jak to tam wygląda.
Obiekt nie należy do pięknych, bo to zwykłe hale w których...
Cześć,
dawno nie warzyłem jednak planuję coś upichcić. Powoli się przygotowując znowu wróciłem do tematu który mnie nurtuje od dłuższego czasu. Mianowicie czystość butelek do których rozlewane jest piwo. Mianowicie chyba jak każdy piwowar korzystam powtórnie z butelek z piw które...
Bischberg leży 5 km na północny zachód od Bambergu (autobusem z dworca DB około 15 min.), a browar w samym centrum miejscowości w starych budynkach przy głównej ulicy. Rodzina Schumann będąca właścicielami, chwali się że piwo warzy się tu już od 1587 roku, a obecnie pracuje tu piąte...
Comment