A ty dalej nie rozumiesz. Ja się nie pytam, ile browarów było w Nakle (zresztą nawet w tym mylisz pojęcia, bo w XVIII w. nie chodziło o czynne browary, tylko o domy posiadające przywilej piwowarski, a to nie to samo), tylko co z dawnej, autentycznej receptury wykorzystałeś - jakie charakterystyczne składniki, sposób przemiału, precedurę zacierania itp.
"Żniński" słód pochodzi ze słodowni "Batlic Malt", a ile dobrze wiem, a ta na pewno nie mieści się w centrum Pałuk. Palmy wileńskie też mnie nie interesują.
Wychodzi z tego, że ten cały konkurs to lipa. Liczy się tylko nazwa, reszta jest nieistotna.
"Żniński" słód pochodzi ze słodowni "Batlic Malt", a ile dobrze wiem, a ta na pewno nie mieści się w centrum Pałuk. Palmy wileńskie też mnie nie interesują.
Wychodzi z tego, że ten cały konkurs to lipa. Liczy się tylko nazwa, reszta jest nieistotna.
Comment