Piana w fermentorze

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Gizbern
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.07
    • 89

    Piana w fermentorze

    W instrukcji warzenia piwa Michała Grossmanna jest napisane:

    "Pianę, oraz wybijające się na powierzchnię fermentujące drożdże należy podczas przebiegu fermentacji przegarniać w tę i z powrotem za pomocą łyżki lub cedzaka, a następnie usunąć."

    Czym taka konieczność jest uzasadniona?
  • wartburg
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.03
    • 95

    #2
    Rzuc okiem:
    Piwa nie uwarzysz w garści - jaki sprzęt jest do tego konieczny? Ciekawe rozwiązania i nowości techniczne.

    Tam jest poruszony ten temat.

    Wartburg

    Comment

    • Gizbern
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2001.07
      • 89

      #3
      Biję się w pierś - nie zwróciłem na ten wątek uwagi. Przepraszam

      Comment

      • wartburg
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.03
        • 95

        #4
        Trudno sie mowi. Mi to sie tez kilka razy zdarzylo, az sobie wydrukowalem wiekszosc forum i przeczytalem w domu.

        Wartburg

        Comment

        Przetwarzanie...
        X