Przeszukałem forum i znalazłem takiego tematu. Chciałbym sprowokować dyksusję nt. terminu dopuszczalnego i optymalnego spożycia różnych gatunków.
Czyli kiedy można spróbować, poczęstować teściową... 2 tygodnie po butelkowaniu?
A kiedy częstować kogoś bliskiego? 2 miesiące?
Zauważyłem, że każdy ma swoje preferencję, ale fajnie będzie poczytać Wasze opinie.
Napiszcie jakie terminy proponujecie dla pszenicy, ale, lagera, portera, mocnych, lekkich piw etc. Proponuję podział na minimalny termin "do wypicia" i termin optymalny.
Jakieś doświadczenia nt. maksymalnego dopuszczalnego terminu spożycia?
Czyli kiedy można spróbować, poczęstować teściową... 2 tygodnie po butelkowaniu?
A kiedy częstować kogoś bliskiego? 2 miesiące?
Zauważyłem, że każdy ma swoje preferencję, ale fajnie będzie poczytać Wasze opinie.
Napiszcie jakie terminy proponujecie dla pszenicy, ale, lagera, portera, mocnych, lekkich piw etc. Proponuję podział na minimalny termin "do wypicia" i termin optymalny.
Jakieś doświadczenia nt. maksymalnego dopuszczalnego terminu spożycia?
Comment