Jakie piwo moznabyloby nazwac polskie piwo gornej fermentacji? Czy istnieje jakis gatunek piwa gornej fermentacji, ktore moznabyloby nazwac polskim piwem gornej fermentacji? Albo jakie cechy musialoby miec piwo by nabrac chociaz troche cech polskich?
Polskie piwo gornej fermentacji?
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Makaron Wyświetlenie odpowiedziJakie piwo moznabyloby nazwac polskie piwo gornej fermentacji? Czy istnieje jakis gatunek piwa gornej fermentacji, ktore moznabyloby nazwac polskim piwem gornej fermentacji? Albo jakie cechy musialoby miec piwo by nabrac chociaz troche cech polskich?Last edited by delvish; 2008-02-06, 00:58."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
-
-
Wygrałem coś?"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Makaron Wyświetlenie odpowiedziJakie cechy mial grodzisz? Jestem za mlody by miec okazje sprobowac, wiec musze pytac starszych kolegow
Może kiedyś spróbujemy ja wznowią produkcję
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Makaron... Czy istnieje jakis gatunek piwa gornej fermentacji, ktore moznabyloby nazwac polskim piwem gornej fermentacji? Albo jakie cechy musialoby miec piwo by nabrac chociaz troche cech polskich?
Grodzisz jest piwem typowo lokalnym, zresztą nie jestem pewien, czy pomysł na wędzenie słodu nie jest wynalazkiem z XIX w. Żadne wczesniejsze przekazy nie informuja o tej specyfice, a tylko o tym, że grodziskie było wyborne. To tak, jakby ktoś powiedział, że oscypki to narodowa polska potrawa.
Comment
-
Comment