Chmielenie na zimno

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jkocurek
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2006.12
    • 1030

    Chmielenie na zimno

    Nie wiem gdzie ten post włożyć wiec dam go tu a jakby co to niech ART go przeniesie.

    Zachciało mi sie chmielenia na zimno. Wygotowałem woreczek i kamień, nasypałem do woreczka chmielu i zalałem piwem przelewanym na cichą. I tu zonk: woreczek nie zatonął, jest mniej więcej w 1/4 wynurzony (powietrze wyciskałem). Co robić? Zostawić tak jak jest czy wyjąć i zrezygnować z chmielenia na zimno? Może sie tam na tej wynurzonej, rozwiniętej powierzchni rozwinąć jakaś infekcja? Ma ktoś jakieś doświadczenia z takim przypadkiem?
    Pozdrawiam,
    Jacek
    Świentechlywiki
Przetwarzanie...
X