Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Małażonka
Wyświetlenie odpowiedzi
Wspólne warzenie - czyli nieść kaganiec oświaty piwowarskiej :D
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Infam Wyświetlenie odpowiedziZbliża się luty. Jeśli zaproszenie Szefunia jest aktualne to wypadałoby z pewnym wyprzedzeniem ustalić termin.Last edited by Terry; 2009-01-13, 08:26.
Comment
-
-
Też bym dołączyła, ale nie będę czekać do lutego od styczniowej Giełdy Warszawskiej Zatem się wproszę innym razem
Comment
-
-
Dwie osoby wstępnie,najchętniej w weekend ale jeśli nie to postaramy się dostosować."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Ejże, a gdzie ja napisałam, że chcę się z Wami dzielic "swoim" terminem w browarze?
Bo, jeśli dobrze zrozumiałam Szefunia, że możliwe jest nawet uczestniczenie w warzeniu, to przepraszam Was bardzo, ale 10 wstępnie zapowiadających się osób na "nasz" termin, to już niezły tłok... Zatem z nikim się nie umawiam (no, może z wyjątkiem Szefunia), bo chcę skorzystac jak najwięcej! A co, taki sobek jestem! I luty jest mój!
A teraz na poważnie: może się mylę, niech mnie ktoś poprawi, ale wydaje mi się, że przy 2-4 - osobowych grupach skorzystamy bardziej, niż przy tłumie co najmniej 10-cio osobowym. Takie jest moje zdanie, ale najlepiej będzie, jeśli wypowie się w tym temacie sam Szefunio...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedziDwie osoby wstępnie,najchętniej w weekend ale jeśli nie to postaramy się dostosować.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Małażonka Wyświetlenie odpowiedziEjże, a gdzie ja napisałam, że chcę się z Wami dzielic "swoim" terminem w browarze?
Tak więc czekamy na odpowiedź od Szefunia, czy lepiej żeby to była raz większa grupa (powiedzmy max 10 osób) czy lepiej kilka raz po 2-4 osoby.
Na razie o ile dobrze liczę to mamy (w kolejności zgłoszeń):
- Infam
- Stasiek69
- Małażonka + 1
- Qruq +1
- Terry
oraz
- fidoangel +1
I oczywiście liczymy na pokaz warzenia.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Małażonka Wyświetlenie odpowiedzi[...]Zatem z nikim się nie umawiam (no, może z wyjątkiem Szefunia)[...]
"Dużo to nie znaczy Dobrze
Dobrze znaczy dużo"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szefunio Wyświetlenie odpowiedziPewnie nie mogę zaoferować tylu atrakcji, co piwowar domowy, ale chętnych zapraszam do obejrzenia (i uczestniczenia) warzenia piwa w Browarze Konstancin."Dużo to nie znaczy Dobrze
Dobrze znaczy dużo"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziA ten "kaganiec" nie miał dotyczyć piwowarstwa domowego?
Ten temat zasługuje na nowy wątek.
Póki co niewybaczlnie spóźnione zaproszenie:
Trochę przypadkiem wpadła mi wolna niedziela, więc zaraz coś ześrutuję, przegotuję i już od wczesnych godzin porannych (tj. od 10:00 może z poślizgiem...) będę warzył. Brown Ale.
Msza poranna i... do Infama. Zapraszam.
Zaproszenie spóźnione o kilka dni ale takie realia (za co przepraszam). Mam nadzieję, że następne warki będą bardziej zorganizowane, czego i Wam, i sobie życzę.
Nie warzę w domu (lokal gastronomiczny) więc nie będzie głosów sprzeciwu domowników
Chętni na PW. Nie będę miał za złe jak nikt się nie zgłosi (trochę późno sią obudziłem...).
Zapraszam. Będę dłuuugo (do wieczora)."Dużo to nie znaczy Dobrze
Dobrze znaczy dużo"
Comment
-
-
A co Infamie dziś warzysz?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziA co Infamie dziś warzysz?
Uparłem się na tego Cieniaska, bo chcę uzyskać pewien efekt.
Jeszcze się dobrze nie zainstalowałem ale za pół godzinki (poślizg) może włączę palnik."Dużo to nie znaczy Dobrze
Dobrze znaczy dużo"
Comment
-
Comment