Przełom brzeczki

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • mark33
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2005.04
    • 3283

    #31
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
    Seta, nie przejmowałam się, ale ostatnio te brzeczki bez przełomu są tragicznie wprost mętne, w butelkach klarują sie po kilku miechach dopiero, w dodatku w 2 zaobserwowałam nieodpowiednią goryczkę - zapewne właśnie białkową, no i zaczęłam się przejmować
    Proponuję zastosować mech irlandzki, większość białek zostanie strącona i mętność zniknie łącznie z goryczką białkową.

    Comment

    • macas
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2008.02
      • 680

      #32
      Ja tam teraz przełom przy każdej brzeczce, znaczy odkąd wiem jak wygląda, bo wcześniej może też miewałem, ale raczej mnie te pływające farfocle stresowały niż cieszyły.
      Marusia też pewnie ma tylko jeżeli robi tak jak ostatnio z Adminem to po skrzynce obraz sie zamazuje.

      TWOJE zdrowie Marusiu i Slawoju (sorki ale właśnie testuję piwniczkę )
      Piwo jest dowodem, że Bóg nas kocha i pragnie naszego szczęścia.
      Beniamin Franklin

      Comment

      • anteks
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10768

        #33
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika macas Wyświetlenie odpowiedzi
        Marusia też pewnie ma tylko jeżeli robi tak jak ostatnio z Adminem to po skrzynce obraz sie zamazuje.
        ostatnio Marusia przełom właśnie miała , więc musi chyba więcej degustować podczas warzenia
        Mniej książków więcej piwa

        Comment

        • Marusia
          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
          🍼🍼
          • 2001.02
          • 20221

          #34
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika macas Wyświetlenie odpowiedzi
          J(sorki ale właśnie testuję piwniczkę )
          No widzę, bo głupoty wypisujesz
          www.warsztatpiwowarski.pl
          www.festiwaldobregopiwa.pl

          www.wrowar.com.pl



          Comment

          Przetwarzanie...
          X