Lager na słodzie pszenicznym

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • fidoangel
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛
    • 2005.07
    • 3489

    #16
    Daniel...No podłamujesz mnie.


    "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

    Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

    Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
    Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
    Sprawdź >>>Przewodnik<<<

    Comment

    • DanielJakubowski
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2005.12
      • 791

      #17
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel
      Spodziewałem się większej ilości mąki w zasypie. Będę musiał przetestować oba sposoby wniesienia delikatności i gładkości.

      Fido, to nie kwestia lenistwa, tylko chęci skupienia wszystkich informacji wewnątrz tego wątku - "dla potomnych" Wiem, że mógłbym sam poszukać i się dowiedzieć, ale idąc tym tropem cały wątek mógłbym na PW z kilkoma osobami załatwić
      Pozdrawiam
      dj

      Comment

      • kolomar
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2005.12
        • 175

        #18
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DanielJakubowski

        Fido, to nie kwestia lenistwa, tylko chęci skupienia wszystkich informacji wewnątrz tego wątku - "dla potomnych" Wiem, że mógłbym sam poszukać i się dowiedzieć, ale idąc tym tropem cały wątek mógłbym na PW z kilkoma osobami załatwić
        Popieram. Czytając cały wątek mnie również naszła ochota na zrobienie lagera ze znacznym udziałem pszenicznego... a może ciemny lagerek...
        Last edited by kolomar; 2008-11-28, 12:10.
        Warzenie piwa

        Comment

        • fidoangel
          Major Piwnych Rewolucji
          🥛🥛🥛
          • 2005.07
          • 3489

          #19
          Mi od czasu do czasu przychodzi pomysł aby w ten sposób zrobić stouta z idealną pianą ale zawsze coś staje na przeszkodzie.
          Właśnie ten lager z mąką miał taką "papierową" pianę.
          "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

          Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

          Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
          Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
          Sprawdź >>>Przewodnik<<<

          Comment

          • Seta
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2002.10
            • 6964

            #20
            Ja tam często do różnych styli sypię przynajmniej 100-200g pszenicznego. Nie wiem czy daje to coś jakości piany (chociaż z reguły na nią nie narzekam) ale kupiłem za dużo słodu pszennego i muszę go jakoś zużywać.
            Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.

            Comment

            • żąleną
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2002.01
              • 13239

              #21
              Może wyjdzie coś w rodzaju Biłego z Obołonia i Czernichowa?

              Comment

              • kopyr
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2004.06
                • 9475

                #22
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
                Może wyjdzie coś w rodzaju Biłego z Obołonia i Czernichowa?
                Biłe z Obołonia i Czernichowa to są wbrew pozorom bardziej czy mniej udane (sam uważam, że bardziej) witbiery.
                blog.kopyra.com

                Comment

                Przetwarzanie...