Daniel...No podłamujesz mnie.
Lager na słodzie pszenicznym
Collapse
X
-
Fido, to nie kwestia lenistwa, tylko chęci skupienia wszystkich informacji wewnątrz tego wątku - "dla potomnych"Wiem, że mógłbym sam poszukać i się dowiedzieć, ale idąc tym tropem cały wątek mógłbym na PW z kilkoma osobami załatwić
Pozdrawiam
djComment
-
Ostatnia zmiana dokonana przez kolomar; 2008-11-28, 11:10.Comment
-
Mi od czasu do czasu przychodzi pomysł aby w ten sposób zrobić stouta z idealną pianą ale zawsze coś staje na przeszkodzie.
Właśnie ten lager z mąką miał taką "papierową" pianę."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<Comment
-
Comment
Related Topics
Collapse
-
Opiszę pokrótce mój problem. Postanowiłem uwarzyć piwo pszeniczne z ekstraktów od browamatora. Kupiłem jeden z gotowych zestawów, który składał się z 5.1 kg pszenicznego ekstraktu słodowego + chmiel, gdzie po uwarzeniu miałem otrzymać brzeczkę BLG 19. No i tutaj zaczyna się problem,...
-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Witajcie. Potzrzebuje na juz drozdze do przenicznwgo piwa bo moje jeszcze nie ruszyly a juz drugi dzien mija. Jestem z Opola.
-
Channel: Surowce
-
-
Witam. Czy na 20 litrów piwa pszenicznego mogę dać 3 kg słodu pszenicznego i 2 kg pilzneńskiego? Czy to za dużo ? Pozdrawiam
-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
O lokalu i miejscu więcej tutaj:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...ivovar-lednice
https://pivovarlednice.cz/
To piwo to chyba jednorazowa akcja będąca efektem kooperacji...-
Channel: Czechy
2024-12-02, 00:24 -
-
Piwo kupiłem w gruzińskiej restauracji w Jeleniej Górze. Co ciekawe, importerem jest firma z Łodzi, dokładnie firma Pazopol, dzięki czemu mamy etykietę w języku polskim. Alkohol 5%. Innych danych brak. Jest natomiast informacja, że nadużywanie alkoholu szkodzi zdrowiu. Co do samego piwa, jest...
-
Channel: Gruzja
2024-11-30, 08:18 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment