Daniel...No podłamujesz mnie.
Lager na słodzie pszenicznym
Collapse
X
-
Fido, to nie kwestia lenistwa, tylko chęci skupienia wszystkich informacji wewnątrz tego wątku - "dla potomnych" Wiem, że mógłbym sam poszukać i się dowiedzieć, ale idąc tym tropem cały wątek mógłbym na PW z kilkoma osobami załatwićPozdrawiam
djComment
-
Popieram. Czytając cały wątek mnie również naszła ochota na zrobienie lagera ze znacznym udziałem pszenicznego... a może ciemny lagerek...Last edited by kolomar; 2008-11-28, 12:10.Comment
-
Mi od czasu do czasu przychodzi pomysł aby w ten sposób zrobić stouta z idealną pianą ale zawsze coś staje na przeszkodzie.
Właśnie ten lager z mąką miał taką "papierową" pianę."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<Comment
-
Ja tam często do różnych styli sypię przynajmniej 100-200g pszenicznego. Nie wiem czy daje to coś jakości piany (chociaż z reguły na nią nie narzekam) ale kupiłem za dużo słodu pszennego i muszę go jakoś zużywać.Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.Comment
-
Comment
Comment