Coś nowego dla piwowarów:-)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

Radam już ładnie e-prezesowi odpowiedział, ja tylko dodam, że to nie będzie TYLKO sklep. Sklep będzie jednym z elementów szerzej zakrojonej działalności na rzecz piwowarstwa.
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• jacer
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2006.03
      • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
      Sklep będzie jednym z elementów szerzej zakrojonej działalności na rzecz piwowarstwa.

Czy będzie to też miejsce gdzie będzie można się spotkać w większej grupie, uwarzyć coś, pogadać, podegustować? Taki klub?
      Milicki Browar Rynkowy
      Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
      "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
      "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
      No Hops, no Glory :)

Comment

• Marusia
        🍼🍼
        • 2001.02
        • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
        Czy będzie to też miejsce gdzie będzie można się spotkać w większej grupie, uwarzyć coś, pogadać, podegustować? Taki klub?
        Ano też. Głównym zamierzeniem jest stworzenie miejsca integrującego piwowarów, służącego pomocą nowym piwowarom i rozwijającego wiedzę piwowarską bardziej doświadczonych.

Sklep jest przy tym nieodzownym elementem, ale nie jedynym

www.wrowar.com.pl

Comment

• wrony
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2008.09
          • 33

"
          6. Jak często zaopatruje się/ zaopatrywałbym się w surowce?*
          1) Raz w miesiącu
          2) Dwa razy w miesiącu
          3) Jeden raz w sezonie
          4) Dwa razy w roku
          5) Nieregularnie
          7. Średnio miesięcznie na moje zainteresowanie piwowarstwem jestem w stanie wydać/wydaję:*
          1) Surowce i akcesoria 50-100zł
          2) Surowce i akcesoria 101-150 zł
          3) Surowce i akcesoria 151-200zł
          4) Surowce i akcesoria 200
          "

no właśnie, zaznaczam np: nieregularnie zaopatruje się w surowce, ale niżej jest napisane ile "wydać/wydaję", no ale ja właśnie wydaje tyle ile mogę. No nie wiem czy łapiecie. Innymi słowy w 7. pytaniu powinna być jeszcze dodatkowa odpowiedź do 50zł. :]

pozdrawiam.

Przepraszam jeżeli nie powinienem wklejać tu treści ankiety.

Comment

• Marusia
            🍼🍼
            • 2001.02
            • 20221

Ankietę rzeczywiście niepotrzebnie wkleiłeś. Co do zastrzeżenia - weźmiemy pod uwagę na przyszłość (tego to już się nie da skorygować w trakcie trwania ankiety), dzięki za inicjatywę

www.wrowar.com.pl

Comment

• jacer
              • 2006.03
              • 9875

Ano też. Głównym zamierzeniem jest stworzenie miejsca integrującego piwowarów, służącego pomocą nowym piwowarom i rozwijającego wiedzę piwowarską bardziej doświadczonych.
              No to mi się podoba. Coś takiego mają Holendrzy, i to nie jeden klub ale w każdej prowincji. U nich nazywa się to gildia piwowarów. Czyli po naszemu cech piwowarski.

Po niżej zdjęcie gildii Deltabrouwers.
              Attached Files
              Milicki Browar Rynkowy
              Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
              "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson

Comment

• e-prezes
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2002.05
                • 19260

A skąd przeświadczenie, że nie?
                Był swojego czasu BA i WES i jak chodzi o cenę na słód to konkurencji nie było. Krzywdy sobie nie robili, bo dla jednych priorytetem był ekstrakt a dla drugich pełen asortyment i obsługa małych browarów w hurtowe dostawy surowców. Dołączył Piwodziej oraz Shlangie i owszem rewolucyjne jak mi się wydawało jego pomysły chwytały - było taniej, ale odkąd nie ma sklepu Piwowar.biz jest bryndza. Może i masz rację, a może nie. Inaczej, dlaczego teraz nie ma tej konkurencji??

Comment

• Marusia
                  🍼🍼
                  • 2001.02
                  • 20221

Szkoda, E-prezesie, że nie przeczytałeś mojego posta chociażby, zanim się wypowiedziałeś nie na temat.

www.wrowar.com.pl

Comment

• e-prezes
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2002.05
                    • 19260

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika radam Wyświetlenie odpowiedzi
                    Bardzo dobrze,ze co raz więcej się dzieje jeśli chodzi o piwowarstwo domowe. Im wieksza konkurencja tym lepiej. Sklepy będą walczyć nie tylko cenami ale i oferta. Jak zapewne zauważyliście oferta sklepów internetowych z wielu innych krajów jest znacznie większa. Mam nadzieje,ze z czasem doczekamy się wielu nowych składników, akcesoriów, itd.
                    nie sądzę by pojawiło się coś nowego poza słodem z czeskich słodowni. jest w Krakowie przedstawiciel Muntonsa, ale nigdy nie był zainteresowany sprowadzaniem ichniejszych słodów, co akurat byłoby nowością na rynku - słody angielskie. jak chodzi o obecne sklepy był problem z zamówieniem suchych drożdży nieobecnych na naszym rynku i dlaczego miałoby się to opłacać następnemu śmiałkowi? owszem, życzę powodzenia...
                    Do tej pory kupowałem tylko w BA. Teraz regularnie przyglądam się poczynaniom HomeBrewing. Myślę,ze jak poszerza ofertę to właśnie tam będę kupował, chociażby dlatego, ze jestem z KRK i mogę odebrać zamówienie osobiście. Jeśli pojawi się kolejny sklep to jeszcze lepiej. Popieram, zagrzewam do pracy i życzę powodzenia!!!
                    no właśnie, w między czasie powstał już nowy sklep. skąd zatem przeświadczenie, że kolejny jeszcze będzie w stanie zarobić na siebie?
                    Tak nawiasem mówiąc, mam cicha nadzieje,ze może któryś z naszych sklepów rozpocznie sprzedaż detaliczna butelek, które są dostępne w sklepie minibrowar.pl. Fantastyczne butelki. Niestety całej palety nie potrzebuje, nie mówiąc o tym,ze nie miał bym gdzie trzymać

W związku z powyższym uważam, iż jest potrzebny kolejny sklep.
                    butelki to akurat najmniejszy problem. ja już wyrzucam kontenerami butelki, bo nie jeste w stanie tyle zużytkować.

Comment

• jacer
                      • 2006.03
                      • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
                      Inaczej, dlaczego teraz nie ma tej konkurencji??
                      Zamało sklepów.

zapomniałes o http://www.homebrewing.pl/
                      Milicki Browar Rynkowy
                      Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2

Comment

• e-prezes
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2002.05
                        • 19260

Szkoda, E-prezesie, że nie przeczytałeś mojego posta chociażby, zanim się wypowiedziałeś nie na temat.
                        czytałem. po prostu uważam, że nie jest potrzebny kolejny sklep. dotychczas radziliście sobie bez niego własnym sumptem. sądzicie, że jak teraz ktoś się tym zajmie firmowo, będzie równie tanio?
                        Last edited by e-prezes; 2008-12-20, 22:30.

Comment

• jacer
                          • 2006.03
                          • 9875

czytałem. po prostu uważam, że nie jest potrzebny kolejny sklep. dotychczas radziliście sobie bez niego własnym sumptem. sądzicie, że jak teraz ktoś się tym zajmie firmowo, będzie rónie tanio?
                          Jednak nie czytałeś, tu nie chodzi o sklep.
                          Milicki Browar Rynkowy
                          Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2

Comment

• e-prezes
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2002.05
                            • 19260

Moje obiekcje dotyczą jedynie sklepu, całą resztę popieram.

Comment

• Marusia
                              🍼🍼
                              • 2001.02
                              • 20221

Jednak nie czytałeś, tu nie chodzi o sklep.
                              Może E-prezes czytał jakiś mój post w równoległym świecie

www.wrowar.com.pl

Comment

• jacer
                                • 2006.03
                                • 9875

Moje obiekcje dotyczą jedynie sklepu, całą resztę popieram.

Wszystko zweryfikuje rynek. On rozsądzi czy jest potrzebny czy nie.
                                Milicki Browar Rynkowy
                                Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2

Comment

Przetwarzanie...
                                X