Coś nowego dla piwowarów:-)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19287

e tam...

Comment

• e-prezes
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19287

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
      Wszystko zweryfikuje rynek. On rozsądzi czy jest potrzebny czy nie.
      po prostu padnie kolejny krakowski i znów będę musiał zamawiać skądśtam...

Comment

• jacer
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2006.03
        • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
        po prostu padnie kolejny krakowski i znów będę musiał zamawiać skądśtam...
        aaaa, wszystko jasne, ty chcesz protekcjonizmu na rynku

Dlaczego miałby paść? Dlaczego uwarzasz, że inne będą lepsze?
        Milicki Browar Rynkowy
        Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
        No Hops, no Glory :)

Comment

• Marusia
          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
          🍼🍼
          • 2001.02
          • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
          Jednak nie czytałeś, tu nie chodzi o sklep.
          Może E-prezes czytał jakiś mój post w równoległym świecie

E-prezes, sklep, jak napisałam wcześniej jest uzupełnieniem całości, która bez sklepu była by bez sensu.

Zresztą szczerze mówiąc to jestem niepomiernie zdziwiona Twoim zdaniem, ze w Polsce jest wystarczająca ilość sklepów dostarczających surowce i sprzęt dla piwowarów. Właściwie to trudno mi nawet to skomentować
          www.warsztatpiwowarski.pl
          www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• e-prezes
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2002.05
            • 19287

Dziubaski złote... BA i WES nie padnie, bo nie może, więc walczyć będą ze sobą te małe czyli Piwodziej, Homebrewing i ten nowy.
            Owszem jak którys będzie oferował coś rzeczywiście co nikt nie ma to będzie zbierał punkty albo bęcki jak tego nie sprzeda. Mój sceptycyzm wynika z faktu, że... jestem niewiernym Tomaszem

Comment

• jacer
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2006.03
              • 9875

Mój sceptycyzm wynika z faktu, że... jestem niewiernym Tomaszem
              i socjalistą
              Milicki Browar Rynkowy
              Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
              "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
              "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
              No Hops, no Glory :)

Comment

• Marusia
                🍼🍼
                • 2001.02
                • 20221

Dziubasku Prezesku, nie rozumiesz po prostu kompletnie koncepcji, zresztą, nie przybliżałam jej specjalnie, bo nie czas na to. W każdym razie nie jest to dyskusja o powodzeniu biznesu, tylko prośba o wypełnienie ankiety i komentarze do niej jako takiej. Czy się biznes powiedzie, to już, na szczęście, nie Twój przecież problem

www.wrowar.com.pl

Comment

• e-prezes
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2002.05
                  • 19287

dobrze, że nie socjopatą

Comment

• e-prezes
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2002.05
                    • 19287

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
                    Dziubasku Prezesku, nie rozumiesz po prostu kompletnie koncepcji, zresztą, nie przybliżałam jej specjalnie, bo nie czas na to. W każdym razie nie jest to dyskusja o powodzeniu biznesu, tylko prośba o wypełnienie ankiety i komentarze do niej jako takiej. Czy się biznes powiedzie, to już, na szczęście, nie Twój przecież problem
                    primo: rozumie o co biega i całe założenie, doceniam co robisz od kilku lat. Wrocław to silny ośrodek piwowarstwa domowego i całkiem słuszne jest, że będzie tak jak sobie to widzicie;
                    secondo: i ja czekam na rewolucję. też chce mieć taniej i lepiej i wogóle...

Comment

• radam
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2008.12
                      • 3

nie sądzę by pojawiło się coś nowego poza słodem z czeskich słodowni. jest w Krakowie przedstawiciel Muntonsa, ale nigdy nie był zainteresowany sprowadzaniem ichniejszych słodów, co akurat byłoby nowością na rynku - słody angielskie. jak chodzi o obecne sklepy był problem z zamówieniem suchych drożdży nieobecnych na naszym rynku i dlaczego miałoby się to opłacać następnemu śmiałkowi? owszem, życzę powodzenia...

no właśnie, w między czasie powstał już nowy sklep. skąd zatem przeświadczenie, że kolejny jeszcze będzie w stanie zarobić na siebie?

butelki to akurat najmniejszy problem. ja już wyrzucam kontenerami butelki, bo nie jeste w stanie tyle zużytkować.
                      Masz racje tylko i wylacznie przy zalozeniu, ze kazdy nowy sklep bedzie powielal to co maja juz obecnie istniejace sklepy. Smiem watpic aby taka byla strategia wkraczajacych na rynek. Jesli sie myle to stracimy na tym wszyscy.

A tak nawiasem mowiac to nie ma chyba oficjalnych danych co do wielkosci tego tortu, jakim jest rynek piwowarstwa domowego w Polsce.

Comment

• Marusia
                        🍼🍼
                        • 2001.02
                        • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika radam Wyświetlenie odpowiedzi
                        Masz racje tylko i wylacznie przy zalozeniu, ze kazdy nowy sklep bedzie powielal to co maja juz obecnie istniejace sklepy. Smiem watpic aby taka byla strategia wkraczajacych na rynek. Jesli sie myle to stracimy na tym wszyscy.

A tak nawiasem mowiac to nie ma chyba oficjalnych danych co do wielkosci tego tortu, jakim jest rynek piwowarstwa domowego w Polsce.
                        Radam, ja Cię nie znać, ale już Cię lubieć

A tak całkiem na poważnie: powtarzam, SKLEP to tylko uzupełnienie. Już sam ten fakt spowoduje, że będzie INNY niż pozostałe.

A co będzie w sklepie, to w praniu wyjdzie. Może... kawa?

www.wrowar.com.pl

Comment

• sinobrew
                          Kapral Kuflowy Chlupacz
                          • 2008.05
                          • 32

Sklep _ Wroclaw

Hi Marusia.

Gratulacje, dlaczego nie??.

Zapraszales mnie na spotkanie piatkowe, niestety, w Polsce najczesciej jestem tylko na kilka dni

Mam pomysl zwiazany z Twoim sklepem.

Dalej wierze, ze dobre urzadzenie warzelne na okolo 300-400 litrow mozna zrobic porzadnie i tanio w Chinach. Killu producentow z Chin chce to robic, ale niestety nie maja dobrego mistrza browarskiego ktory pokazal by im wszyskie szczegoly, ktore decyduja o zdalnosci takiego ustrojstwa. Jesli bys znalazla kogos, ktory by zaprojektowal takie urzadzenie, a w Chinach by to wyprodukowali, byloby to najtansze rozwiazanie, a nowy sklep mialby wylacznosc sprzedazy jego na Polske czy na cala Europe.

Takze, jesli projekt jego nie bylby zbytnio drogi, moglbym go takze kupic i zaczac produkowac

Zobacz nasz fermenter 1000 litrowy na tym forum, projekt byl dobry ale wykonanie niezbyt dokladne, na nastepne prace trzeba bedzie dobrze Chinczykow pilnowac
                          Ostatnia zmiana dokonana przez sinobrew; 2008-12-21, 05:55. Powód: blad

Comment

• radam
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2008.12
                            • 3

Radam, ja Cię nie znać, ale już Cię lubieć

A tak całkiem na poważnie:
                            Jak to, czy pierwsze zdanie nie bylo na powaznie ??

A tak na powaznie, to mam nadzieje,ze tą dyskusją wjechalismy Wam choc troche na ambicje. Jak widac jest wsrod nas troche niedowiarkow i musicie nas czyms mile zaskoczyc

Comment

• e-prezes
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2002.05
                              • 19287

...

A co będzie w sklepie, to w praniu wyjdzie. Może... kawa?
                              a może z morawskimi winami. chętnie nabędę słomowe i lodowe w dobrych cenach ;p

Comment

• krasnal45
                                Porucznik Browarny Tester
                                • 2008.02
                                • 423

butelki to akurat najmniejszy problem. ja już wyrzucam kontenerami butelki, bo nie jeste w stanie tyle zużytkować.
                                Nareszcie wiem kto mi śmietnik butelkowy od pewnego czasu za garażem robi....................

Comment

Przetwarzanie...
                                X