Proszę państwa (oto miś)
Zawsze twierdziłam, powtarzając zresztą za Krzysiem, że słody takie jak pilzneński, monachijski, karmelowy jasny, ciemny i barwiący, czyli te, które kupuję w Strzegomiu, pozwalają na zrobienie praktycznie każdego piwa (oczywiście oprócz tych z zasypem słodu pszenicznego i wędzonego).
Wszystkie odmiany karmelowego typu jak w tytule można uzyskać poprzez zasyp strzegomskiego karmelowego jasnego, tylko w innych proporcjach.
Kompletnie też nie rozumiem, na czym polega słód carapils, który EBC ma tyle, co pilzneński
Proszę o wyjaśnienie, po co w ogóle są takie słody, oprócz tego, oczywiście, że to chłyt marketingowy
Mam na myśli tylko karmelowe , bo wiadomo po co jest zakwaszający, czekoladowy itp.
Zawsze twierdziłam, powtarzając zresztą za Krzysiem, że słody takie jak pilzneński, monachijski, karmelowy jasny, ciemny i barwiący, czyli te, które kupuję w Strzegomiu, pozwalają na zrobienie praktycznie każdego piwa (oczywiście oprócz tych z zasypem słodu pszenicznego i wędzonego).
Wszystkie odmiany karmelowego typu jak w tytule można uzyskać poprzez zasyp strzegomskiego karmelowego jasnego, tylko w innych proporcjach.
Kompletnie też nie rozumiem, na czym polega słód carapils, który EBC ma tyle, co pilzneński
Proszę o wyjaśnienie, po co w ogóle są takie słody, oprócz tego, oczywiście, że to chłyt marketingowy
Mam na myśli tylko karmelowe , bo wiadomo po co jest zakwaszający, czekoladowy itp.
Comment