Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Stasiek
Wyświetlenie odpowiedzi
Carahelle, carapilsy i inne carabzdury;-)
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziPatrząc po ostatnich wpisach na browar.biz w Twoim wątku nie używasz zbyt dużej palety słodów cara-. Pytanie, czy także w tych które warzysz "służbowo", też wstrzymujesz się od ich używania?
Comment
-
-
Wogoszu, przecież to ja założyłam temat (carabzdury), więc wiesz, że mam zdrowe podejście do cara Biscuit pachnie jak herbatniki i już. Obiecuję, że najbliższa warka (może w niedzielę podczas Szkółki?) będzie sprawdzianem na aromat herbatników PO fermentacji brzeczki - bo czy słód pachnie tak czy owak, nie daje to obrazu aromatu gotowego piwa .Last edited by Marusia; 2010-09-24, 22:00.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziZakładam, że miast IBU, winno być SRM.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziA można wiedzieć co to za arkusz? Prywatny czy ogólnodostępny?
Kiedyś się zmobilizowałem i wydzieliłem fragment dla wyliczenia IBU (metodami Ragera i Tinsetha) . Do ściągnięcia stąd.
Comment
-
-
Wczoraj w ramach próby obalania mitów caraitepe wykonaliśmy podczas Szkółki Ciasteczkowe Ale - zobaczymy, co z tego wyniknie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziWczoraj w ramach próby obalania mitów caraitepe wykonaliśmy podczas Szkółki Ciasteczkowe Ale - zobaczymy, co z tego wyniknieMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Zachowaj butelczynę na jakiś teścik porównawczy - może w końcu panel na WWP się uda
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziZachowaj butelczynę na jakiś teścik porównawczy - może w końcu panel na WWP się udaMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
Comment
-
-
To zostaw, bo na słowo to ja Ci nie uwierzę
Comment
-
-
Tak siedzieliśmy na podwórku Weyermanna, na ławce, patrzaliśmy na baner reklamujący stulecie produkcji Carapilsa i głośno pomyślałem, że już 100lat robią piwowarów w bambuko i żaden się nie połapałMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziTak siedzieliśmy na podwórku Weyermanna, na ławce, patrzaliśmy na baner reklamujący stulecie produkcji Carapilsa i głośno pomyślałem, że już 100lat robią piwowarów w bambuko i żaden się nie połapał
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziNie, no paru się połapało.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziTak siedzieliśmy na podwórku Weyermanna, na ławce, patrzaliśmy na baner reklamujący stulecie produkcji Carapilsa i głośno pomyślałem, że już 100lat robią piwowarów w bambuko i żaden się nie połapał
P.S. Robert, Ciasteczkowy Ale jeszcze na cichej
Comment
-
Comment