Carahelle, carapilsy i inne carabzdury;-)
Collapse
X
-
-
Ale o jakim moim "blogu" pisałeś? Co do piw "służbowych" - przejrzyj receptury na stronie CP, oraz w moim wątku, bo tez je tam opisuję (z wyjątkiem piw warzonych podczas Szkółek i imprez).Comment
-
Wogoszu, przecież to ja założyłam temat (carabzdury), więc wiesz, że mam zdrowe podejście do cara Biscuit pachnie jak herbatniki i już. Obiecuję, że najbliższa warka (może w niedzielę podczas Szkółki?) będzie sprawdzianem na aromat herbatników PO fermentacji brzeczki - bo czy słód pachnie tak czy owak, nie daje to obrazu aromatu gotowego piwa .Last edited by Marusia; 2010-09-24, 22:00.Comment
-
Upss... oczywiście.
Kiedyś się zmobilizowałem i wydzieliłem fragment dla wyliczenia IBU (metodami Ragera i Tinsetha) . Do ściągnięcia stąd.Comment
-
Wczoraj w ramach próby obalania mitów caraitepe wykonaliśmy podczas Szkółki Ciasteczkowe Ale - zobaczymy, co z tego wyniknieComment
-
Wczoraj w ramach próby obalania mitów caraitepe wykonaliśmy podczas Szkółki Ciasteczkowe Ale - zobaczymy, co z tego wyniknieMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Zachowaj butelczynę na jakiś teścik porównawczy - może w końcu panel na WWP się udaComment
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
-
To zostaw, bo na słowo to ja Ci nie uwierzęComment
-
Tak siedzieliśmy na podwórku Weyermanna, na ławce, patrzaliśmy na baner reklamujący stulecie produkcji Carapilsa i głośno pomyślałem, że już 100lat robią piwowarów w bambuko i żaden się nie połapałMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
-
Comment
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
-
P.S. Robert, Ciasteczkowy Ale jeszcze na cichejComment
Comment