Witam
Nastawiliśmy już dwa tygodnie temu pierwszego pszeniczniaka.
Ciągle pracowal i pracował. Od 4 dni jest Blg=5 Zastanawiamy się czy rozlewać. Zawsze (zawsze to pojęcie względne, zrobiliśmy kilka warek dopiero) berzliwa fermentacja kończyła się na 1-2 Blg. a tu dizś piwo przestało pracować, a dalej jesst 5... może 4,5 stopnia.
Rozlewać?
Dziekujemy za rady
Buli i Julka
Nastawiliśmy już dwa tygodnie temu pierwszego pszeniczniaka.
Ciągle pracowal i pracował. Od 4 dni jest Blg=5 Zastanawiamy się czy rozlewać. Zawsze (zawsze to pojęcie względne, zrobiliśmy kilka warek dopiero) berzliwa fermentacja kończyła się na 1-2 Blg. a tu dizś piwo przestało pracować, a dalej jesst 5... może 4,5 stopnia.
Rozlewać?
Dziekujemy za rady
Buli i Julka
Comment