Kiedy dodajecie cukier przy warzeniu piw klasztornych?

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • przemo70
    † 1970-2019 Piwosz w Raju
    • 2007.05
    • 1501

    Kiedy dodajecie cukier przy warzeniu piw klasztornych?

    Pytanie do znających się na rzeczy piwowarów Kiedy dodajecie cukier przy warzeniu piw klasztornych ? Pozdr
    Last edited by ART; 2009-05-21, 17:49.
    Save water, drink beer ...

    http://www.parowozy.com.pl/
    http://www.kamery.wolsztyn.pl/
    https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile
  • darko
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.06
    • 2078

    #2
    Ja ostatnio dodawałem domowy kandyzowany na 10 min.. przed końcem gotowania.

    Comment

    • przemo70
      † 1970-2019 Piwosz w Raju
      • 2007.05
      • 1501

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko Wyświetlenie odpowiedzi
      Ja ostatnio dodawałem domowy kandyzowany na 10 min.. przed końcem gotowania.
      Czy dodanie cukru przed fermentacja nie bedzie miało wpływu na to że drożdze zajmą się cukrem dodanym z racji tego że lepiej się im bedzie go przerabiać a cukier ze słodu zostawią ?
      Save water, drink beer ...

      http://www.parowozy.com.pl/
      http://www.kamery.wolsztyn.pl/
      https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile

      Comment

      • jacer
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2006.03
        • 9875

        #4
        Nie bój, nie zostawią. Myślisz, że ten cukier buraczany ma jakieś znaczki i drożdżaki najpierw go jedzą?
        Milicki Browar Rynkowy
        Grupa STYRIAN

        (1+sqrt5)/2
        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
        No Hops, no Glory :)

        Comment

        • przemo70
          † 1970-2019 Piwosz w Raju
          • 2007.05
          • 1501

          #5
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
          Nie bój, nie zostawią. Myślisz, że ten cukier buraczany ma jakieś znaczki i drożdżaki najpierw go jedzą?
          No nie wiem kolego, nie jestem drożdżem może jakoś rozpoznają.Pytam bo gdzieś czytałem że kiedy wsypiesz zwykły cukier to najpierw zajmą się owym a tego ze słodu mogą nie ruszyć, ale jeśli twierdzisz że nie mam się obawiać to nie będę, ale jak mi warka nie wyjdzie to Ci to piwo przywiozę i poczekam tak długo aż je sam nie wypijesz, adres znam więc nie uciekniesz przed odpowiedzialnością
          Save water, drink beer ...

          http://www.parowozy.com.pl/
          http://www.kamery.wolsztyn.pl/
          https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile

          Comment

          • jacer
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2006.03
            • 9875

            #6
            Dubbli i Tripli trochę zrobiłem i zawsze zjadały, 3 Blg końcowe jest tego dowodem.

            Możesz przywieź Dam rade
            Milicki Browar Rynkowy
            Grupa STYRIAN

            (1+sqrt5)/2
            "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
            "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
            No Hops, no Glory :)

            Comment

            • przemo70
              † 1970-2019 Piwosz w Raju
              • 2007.05
              • 1501

              #7
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
              Dubbli i Tripli trochę zrobiłem i zawsze zjadały, 3 Blg końcowe jest tego dowodem.

              Możesz przywieź Dam rade
              to mnie uspokoiłeś a jak bedzie okazja to przywiozę tylko trzeba by było wziąść dłuższy urlop na to nasiakanie browarkiem
              Save water, drink beer ...

              http://www.parowozy.com.pl/
              http://www.kamery.wolsztyn.pl/
              https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile

              Comment

              Przetwarzanie...
              X