Witam
Dopiero zaczynam moje doświadczenia z produkcją piwa w domu i mam kilka pytań.
Zamierzam zrobić piwo od podstaw to znaczy od produkcji słodu z własnego jęczmienia zebranego ze swojego pola
Poniżej przedstawiam zdjęcia jęczmienia po 2 dniach kiełkowania.
Czy ktoś może mi pomóc napisać dokładnie w którym momencie należy przerwać proces kiełkowania.????
Nie wiem do końca jak powinien wyglądać kiełek liścienny bo to jego długość mówi kiedy należy przerwać ten proces prawda ….tak mówi literatura którą posiadam (W. Kunze; „Technologia piwa i słodu”)
Dopiero zaczynam moje doświadczenia z produkcją piwa w domu i mam kilka pytań.
Zamierzam zrobić piwo od podstaw to znaczy od produkcji słodu z własnego jęczmienia zebranego ze swojego pola
Poniżej przedstawiam zdjęcia jęczmienia po 2 dniach kiełkowania.
Czy ktoś może mi pomóc napisać dokładnie w którym momencie należy przerwać proces kiełkowania.????
Nie wiem do końca jak powinien wyglądać kiełek liścienny bo to jego długość mówi kiedy należy przerwać ten proces prawda ….tak mówi literatura którą posiadam (W. Kunze; „Technologia piwa i słodu”)
Comment