Kiełkowanie jęczmienia
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CiproWitam ponownie chce zademonstrować swoje wypociny podjąłem po raz kolejny trud produkcji swojego słodu jęczmiennego i udało się po moczeniu płakaniu napowietrzaniu suszeniu i wyprażaniu wyszło !!! 4,5 kg słodu Browaru Domowego w Tranowskich GórachComment
Related Topics
Collapse
-
Piwa z tego browaru są zapewne znane większości bo dostępne również w Polsce, ja też piłem je wielokrotnie. Jednak nigdy nie było okazji zwiedzić zabytkowych wnętrz browaru, a jest to możliwe zasadniczo raz do roku w drugą sobotę września, gdy odbywają się Pivovarské slavnosti. W tym...
-
Channel: Czechy
-
-
Irish dry stout (w wersji nitro)
11% ekstr.,
4,1% alk.
Warzone m.in. z dodatkiem słodu żytniego i palonego jęczmienia
Aromat - kawa i palone ziarno
Piana - niższa, zwarta, dość nietrwała, na dłużej niewiele zostaje
Barwa - smolisty z...-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-03-03, 22:02 -
-
Wychodząc na przeciw licznym głosom o zebranie piwnej terminologii w różnych językach przygotowałem słownik niemiecko-polski. Cały projekt podzieliłem na trzy części: słownik niemiecko-polski, nazewnictwo gatunków i rodzajów piw i słownik polsko-niemiecki (w przygotowaniu). Jest to „wydanie...
-
Channel: Piwo - ogólne
-
-
Nowy produkt z przemysłowego, ale niezależnego browaru w Wiedniu.
Ekstr. 11,2%
Alk. 4,7%
https://www.ottakringerbrauerei.at/d...kringer-lager/
Aromat - chmielowo-słodowy, na początku chmiel w kierunku łąkowych niuansów, potem słód, ziarnisty...-
Channel: Austria
2024-11-30, 02:14 -
-
Browarek z miejscowości Náměšť na Hané znajdującym się w okolicach Ołomuńca. Ta nizinna, środkowa część Moraw nosi nazwę Haná lub Hanácko i znana jest m.in. z upraw jęczmienia przeznaczonego na produkcję słodu.
Więcej o browarze:
https://www.browar.biz/forum/piwo/piwo-gdzie/knajp...-
Channel: Czechy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment