Witam szanowne piwowarki i piwowarów.Mam takie pytanie, jak nisko może odfermentować np.tripel żeby nie miało to wpływu na jego styl. Jeśli już gdzieś pojawił się taki temat na forum proszę admina o przeniesienie, ale niestety nie mogłem nigdzie znaleść w/w tematu. Pozdrawiam
Fermentacja piw Belgijskich
Collapse
X
-
Fermentacja piw Belgijskich
Save water, drink beer ...
http://www.parowozy.com.pl/
http://www.kamery.wolsztyn.pl/
https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profileTagi: brak
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziTripel wg BJCP:
"OG: 1.075 – 1.085
FG: 1.008 – 1.014 "
czyli bardzo głęboko odfermentowany z 18-20 do 2-3,5*blgSave water, drink beer ...
http://www.parowozy.com.pl/
http://www.kamery.wolsztyn.pl/
https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile
Comment
-
Comment