Wały, cenzura i zło

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
    Uwielbiam wypowiedzi "biznesmenów". Kolega sobie policzy koszty wynajmu magazynów, prądu, zatrudnienia ludzi, transportu, opakowań; straty w postaci produktów przeterminowujących się i wiele, wiele innych i zobaczymy, jakie ceny wyjdą. No i oczywiście niech sobie kolega przypadkiem pensji dla siebie nie doliczy przez pomyłkę! Przecież to taka robótka-hobby, to za darmo się robi, a paczki internet pakuje. Wyzysk, panowie, wyzysk biednego klienta! A my już po 2 maybachy mamy i wille budujemy

Widzę, że brak merytorycznej dyskusji, "brać piwowarska" trzyma sie dzielnie, tylko potrafi obrażać innych, oj przepraszam, tych co są innego zdania lub choćby próbują je mieć.
    Kończę dyskusję, jej prowadzeni jest bez sensu, widać wszyscy udziałowcy "piwnego biznesu" i ich znajomi skutecznie zwalczają innych.

Comment

• Twilight_Alehouse
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2004.06
      • 6310

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wojmat74 Wyświetlenie odpowiedzi
      Widzę, że brak merytorycznej dyskusji, "brać piwowarska" trzyma sie dzielnie, tylko potrafi obrażać innych, oj przepraszam, tych co są innego zdania lub choćby próbują je mieć.
      Kończę dyskusję, jej prowadzeni jest bez sensu, widać wszyscy udziałowcy "piwnego biznesu" i ich znajomi skutecznie zwalczają innych.
      Brak merytorycznej dyskusji z Twojej strony. Dlaczego nie odniesiesz się merytorycznie do wypowiedzi Marusi? Nie napiszesz, jak według Ciebie wyglądają koszty transportu, magazynowania i wysyłki? Kanapowym marketingowcem łatwo być...

Comment

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse Wyświetlenie odpowiedzi
        Brak merytorycznej dyskusji z Twojej strony. Dlaczego nie odniesiesz się merytorycznie do wypowiedzi Marusi? Nie napiszesz, jak według Ciebie wyglądają koszty transportu, magazynowania i wysyłki? Kanapowym marketingowcem łatwo być...
        A jak mam się odnieść do kosztów działalności, skoro ich nie znam, ale kolega Twilight_Alehousezna zna, więc i wyliczył, że ceny są OK, więc niech się podzieli tą wiedzą z innymi.
        Prosto jest pisać, coś musi kosztować tyle i tyle, bo: transport, magazynowanie, płace, opłaty, podatki …
        Nie chodzi mi o to, kto ile sobie na tym zarabia, jego sprawa, a o zwykłą wymianę poglądów klientów „piwnych” sklepów, na temat cen, promocji, czego brakuje, że np. jak ktoś kupuję 100 kg słodu to może śrutowanie zrobić za free, albo za połowę ceny, ale widać nie każdy to rozumie, o co chodziło, trudno.
        I może zamiast obrażać innych, w ogóle nie podejmować dyskusji, bo po co odstraszać takim poziomem wypowiedzi innych, nowych na tym forum.

Comment

• ushi
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2010.03
          • 148

W Piwodzieju słód Castle Malting 25 kg za 90 zł co daje niecałe 3,50 za kg i drożdże po 26 za wyeasta- sukać tseba sefie... za to innych rzeczy niema .

Czyli konkretnie uwagi dotyczące CP w temacie o tym sklepie, a najlepiej emailem na adres sklepu.
          .....Co by się nie rozeszło po ludziach

Generalnie się zgadzam -to jest wolny rynek mogę kupować gdzie chcę, za ile chcę ja lub sprzedawca, który ma unikalny produkt

Comment

• Maggyk
            Szara Adminiscjencja
            🍼
            • 2004.05
            • 5617

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ushi Wyświetlenie odpowiedzi
            .....Co by się nie rozeszło po ludziach
            Albo doszło do osoby, która decyduje w tym względzie, gdyż przykro mi nie mam czasu czytać wszystkich tematów, z wróżeniem też u mnie krucho mimo, że"magik" ze mnie to nigdy bym nie pomyślała, że temat płynne drożdże do Koelscha dotyczy cen i zaopatrzenia w CP
            Czy leci z nami jakiś sprzątacz, bo bałagan tutaj straszny?
            Last edited by Maggyk; 2011-07-20, 16:22.
            Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
            Piwo domowe -
            Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
            PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• sztetke
              Porucznik Browarny Tester
              • 2009.12
              • 355

no dobra,to jak wytłumaczycie komuś kto chce kupić drożdże zymoferm ze ma zapłacić za przesyłkę 14 zł,dlaczego nie da się listem poleconym ?.

Comment

• Marusia
                Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                🍼🍼
                • 2001.02
                • 20221

A to akurat bardzo proste pytanie: ze względu na wrażliwość na temperatury drożdży płynnych wskazane jest opakowanie ich w pakunek przekraczający rozmiar listu.
                Last edited by Marusia; 2011-07-20, 20:21.
                www.warsztatpiwowarski.pl
                www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Makaron
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2003.08
                  • 2107

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wojmat74 Wyświetlenie odpowiedzi
                  Fajnie być w "układzie"
                  "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

Comment

• ART
                    mAD'MINd
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2001.02
                    • 23928

Po fotce widać że jesteś ciągle w układzie... warszawskim
                    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• sztetke
                      Porucznik Browarny Tester
                      • 2009.12
                      • 355

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
                      A to akurat bardzo proste pytanie: ze względu na wrażliwość na temperatury drożdży płynnych wskazane jest opakowanie ich w pakunek przekraczający rozmiar listu.
                      ale jakby kupujący wziął odpowiedzialność na siebie,to nie byłoby problemu ?. Raz wysłaliście i było wszystko ok,przy następnym zamówieniu zonk,nie wysyłacie.

Comment

• anteks
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛
                        • 2003.08
                        • 10768

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sztetke Wyświetlenie odpowiedzi
                        ale jakby kupujący wziął odpowiedzialność na siebie,to nie byłoby problemu ?. Raz wysłaliście i było wszystko ok,przy następnym zamówieniu zonk,nie wysyłacie.
                        W innych sklepach wysyłają ?
                        Mniej książków więcej piwa

Comment

• jacer
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          • 2006.03
                          • 9875

Jak jest zimno to można wysyłać normalnie. Jak jest upał 30 st C na polu a w busie pewno z 50st C to wiekszość może paść.

Ja mam inne pytanie: po co śrutować odrazu 100kg słodu?
                          Milicki Browar Rynkowy
                          Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                          "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                          "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                          No Hops, no Glory :)

Comment

• anteks
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛
                            • 2003.08
                            • 10768

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
                            Jak jest zimno to można wysyłać normalnie. Jak jest upał 30 st C na polu a w busie pewno z 50st C to wiekszość może paść.

Przy 100kg dostajesz śrutownik gratis
                            Last edited by anteks; 2011-07-20, 21:24.
                            Mniej książków więcej piwa

Comment

• fidoangel
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🥛🥛🥛
                              • 2005.07
                              • 3489

Dziwne pytanie Żeby mieć ześrutowany!
                              "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
                              Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
                              Sprawdź >>>Przewodnik<<<

Comment

• leona
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2009.07
                                • 5853

Jacer, masz korzenie w Małopolsce czy chodziło, ci o możliwość awarii auta kurierskiego i postój w polu

Comment

Przetwarzanie...
                                X