Co z tego zrobić

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Hagen
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2010.09
    • 21

    Co z tego zrobić

    sprawdziliśmy co nam pozostało w domowym browarze po wakacjach. ze słodów mamy:

    pszeniczny wędzony 1kg
    monachijski 1kg
    pilzneński 1kg
    pszeniczny 1kg
    orkiszowy 1kg
    jęczmień palony 0,2 kg
    pszeniczny karmelowy 0,2kg

    jakie piwo doradzacie z tego zrobić ? może jakiegoś "rauchwiessebocka"
    czekamy na szybkie odpowiedzi, bo chcielibyśmy już dziś nastawić nowe piwo.
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19260

    #2
    Bez orkiszowego i palonego jęczmienia, ew. bez wędzonego i palonego jęczmienia może wyjdzie dunkel weizen. Wszystko zależy, czy ten wędzony jest mocno wędzony czy nie i czy taki smak lubisz. W całości bym nie sypał i dał mniej tego karmelowego.

    Comment

    Przetwarzanie...
    X