Bardzo sympatyczny sklepik i - co ważne - przyjazne ceny. Oby tak dalej. Życze powodzenia. Jeszcze nic nie zamówiłem, bo ... na razie wszystko mam, ale na pewno bedę kupował.
No i w końcu... Centrum Piwowarstwa ruszyło!
Collapse
X
-
Sklep
Moim zdaniem wcale nie jest to trudne.
Na witrynie sklepu mogła by być jakaś niezależna zakładka o tytule np "Sam sobie skomponuj warkę" gdzie użytkownik sam zaznaczał by co i w jakich ilościach chciał by kupić. Zupełnie niezależna od głównej witryny sklepu.
I absolutnie nie wiązało by się to z wpisywaniem cen słodów w różnych, 100 g ilościach. Program by to po prosu sam wyliczał z wpisanej np dla 1000 g ceny.
W wolnej chwili (15 min) skonstruowałem w OpenOffice Calc arkusz który:
1. wg podanej wagi co do 1 g wylicza cenę zamówionego towaru.
2. zlicza i sumuje cenę dla wszystkich towarów.
3. uwzględnia zadany wcześnie rabat
4. dolicza koszty transportu
5. oblicza ile jest jeszcze miejsca w 20 kg (waga paczki przykładowa) paczce
6. wylicza ostateczną cenę dla klienta
Wszystko wykonane jest w arkuszu kalkulacyjnym Calcu (używam tylko Linuxa) i jest banalnie proste.
Jestem pewien że każdy informatyk zrobił by to w dowolnej bazie danych.
Jak jesteś Marusia tym zainteresowana, daj znać. Prześlę arkusz na priva.Powyższy post wyrażą osobiste poglądy autora i nie jest w żadnym wypadku nakłanianiem do przestępstwa w myśl art. 255 kk.
W razie wątpliwości skontaktuj się z lekarzem lub farmaceutą.
W trakcie sporządzania niniejszego postu nie ucierpiało żadne zwierze, nie używano także organizmów modyfikowanych genetycznie.
Comment
-
-
A tak w ogóle jak kolega mapajak.
Na razie wszystko mam, ale jak się skończy - będę kupował.
Powodzenia.Powyższy post wyrażą osobiste poglądy autora i nie jest w żadnym wypadku nakłanianiem do przestępstwa w myśl art. 255 kk.
W trakcie sporządzania niniejszego postu nie ucierpiało żadne zwierze, nie używano także organizmów modyfikowanych genetycznie.
Comment
-
-
Mapajak, Radek - nie dajecie mi wyboru, muszę Wam teraz życzyć, żeby się Wam szybko produkty do warzenia pokończyły
A tak serio - bardzo będę się cieszyć, jak będziecie się zaopatrywać w naszym sklepie, będziemy dokładali starań, żebyście byli wielce zadowoleni.
Radekam - nie znam się na systemowych sprawach funkcjonowania sklepu i nie jestem w stanie Ci odpowiedzieć, czy Twój pomysł nadaje się do wdrożenia, ale jestem pewna, że Art się temu uważnie przyjrzy - wszystko dla dobra klienta, o ile się da, oczywiście
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika radekam Wyświetlenie odpowiedziMoim zdaniem wcale nie jest to trudne.
Na witrynie sklepu mogła by być jakaś niezależna zakładka o tytule np "Sam sobie skomponuj warkę" gdzie użytkownik sam zaznaczał by co i w jakich ilościach chciał by kupić. Zupełnie niezależna od głównej witryny sklepu.
.Mniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzii na każdą warke będziesz osobno zamawaial słody ?Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika radekam Wyświetlenie odpowiedzi[...]
1. wg podanej wagi co do 1 g wylicza cenę zamówionego towaru.
A jak już ktoś bardzo by chciał zamówić słód z dokładnością co do 5gr to mógłby zaznaczyć opcję "zamówienie specjalne" a tam miałby pole tekstowe gdzie wszystko by dokładnie wpisał. Taka opcja płatna ekstra 50zł i sam moge przyjechać i mierzyć, odliczać, liczyć ziarenka na takie nietypowe zachcianki
Sklep jednym słowem bardzo mi się podoba. Fajnie by było gdyby wszędzie zdjęcia przy produktach pouzupełniać. Ja jako nowy w temacie lubie sobie popatrzeć na to wszystko
Acha i pomysł z "turbo-przesyłkami" listownymi np drożdży bardzo ciekawyGrill bez piwa NIE! - Piwo bez grilla TAK!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzii na każdą warke będziesz osobno zamawaial słody ?
A tak swoją drogą, to myślę że są ludzie (zwłaszcza początkujący), którzy, z różnych powodów (np. finansowych, czy sporadycznego ważenia) chętniej kupili by np 3,8 kg jakiegoś słodu niż cały 5-kg worek, bądź 8g chmielu niż całą 50 g paczkę.
Nie wiem jak inni, ale ja, kiedy zaczynałem swoją przygodę z piwem, bardzo rygorystycznie podchodziłem do przepisów. I często rezygnowałem z warzenia gdy w przepisie było odrobinkę czegoś, a opakowanie w BA było znacznie większe. Zastanawiałem się wtedy co zrobię z tym co zostanie?
Oczywiście, sprawę w pewnym stopniu rozwiązują gotowe zestawy (też od nich zaczynałem), lecz z natury rzeczy nie są one w stanie zadowolić w pełni wszystkich.Powyższy post wyrażą osobiste poglądy autora i nie jest w żadnym wypadku nakłanianiem do przestępstwa w myśl art. 255 kk.
Comment
-
-
W zasadzie to pewnie Qbric masz rację. Trzeba by pewnie kogoś zatrudnić żeby liczył ziarenka słodu - było by to ekonomicznie bez sensu.
Myślę jednak że takie zamówienia zdarzały by się sporadycznie, zwłaszcza jakby ceny do tych specjalnych zamówień były by nieco wyższe.
A zresztą odpuszczam. To były takie moje, prywatne marzenia:
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika radekam Wyświetlenie odpowiedzi, dlatego marzy mi się aby można było zamawiać słody w niestandardowych opakowaniach.Powyższy post wyrażą osobiste poglądy autora i nie jest w żadnym wypadku nakłanianiem do przestępstwa w myśl art. 255 kk.
Comment
-
-
Pomysł takiego konstruktora zestawów był na wokandzie i jako że wypłynął na Forum, to mogę napisać że będzie- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Ja też sobie życzę aby słody i chmiele jak najszybciej mi się pokończyły.
Ale niestety - czasu brakPowyższy post wyrażą osobiste poglądy autora i nie jest w żadnym wypadku nakłanianiem do przestępstwa w myśl art. 255 kk.
Comment
-
-
Są już dostępne w sklepie słody do zamawiania w ilościach większych niż 1 kg
Comment
-
-
Marusia.
Uznasz zapewne że jestem złośliwy, ale ja naprawdę chciałbym kupić w workach po 5kg monachijski II i wiedeński.
Kombinuję zrobić marcowe z przepisu Weny z piwo.org.
A w sklepie akurat te dwa słody są w workach po 1 kg.
Na szczęście Tettnanger jest po 100 g.
Chociaż z drugiej strony i tak dobrze że są w sklepie - u konkurencji nie ma - tak że i tak nie mam wyjściaPowyższy post wyrażą osobiste poglądy autora i nie jest w żadnym wypadku nakłanianiem do przestępstwa w myśl art. 255 kk.
Comment
-
-
No. To jedno udało się przecisnąć
Teraz pora na drugie:
Chciałbym newslettera o nowościach, zmianach cen i promocjach co by codziennie nie przeglądać całego sklepu.Powyższy post wyrażą osobiste poglądy autora i nie jest w żadnym wypadku nakłanianiem do przestępstwa w myśl art. 255 kk.
Comment
-
-
A nie można wybrać worka 1kg x 5 ? Jeśli w uwagach wpiszesz że koniecznie chcesz mieć to spakowane w jednym worze, to coś da się zrobić- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment