Ale przymusu do zakupów nie ma
No i w końcu... Centrum Piwowarstwa ruszyło!
Collapse
X
-
Ależ Skubi - nam będzie dużo łatwiej jeśli sobie sam skompletujesz surowce, których Ci trzeba i będziesz wiedział co z nimi poczynić. Za tych kilka złotych wynikających z ceny zestawu ktoś dłużej postoi przy śrutowaniu, ktoś dłużej postoi przy pakowaniu, ktoś przygotował recepturę, ktoś przyszykował instrukcje warzenia, ktoś doradzi w razie problemów...
A różnice w cenach słodów - no cóż, chyba nie chciałbyś żeby cena 1kg była o 30-40% wyższa niż teraz tylko dlatego by zapewnić dużą różnicę przy porównaniu do 1 kg słodu z worka 20kg.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
No cóż, ART. Nie chcę się tutaj za bardzo wtrącać, bo to Wasz biznes (misja).
Tylko te przykłady mnie nie przekonują. Bo chociażby za to "dłużej stanie przy śrutowaniu" płacę po prostu dodatkowo, jeśli zażyczę sobie śrutowanie. Ale dajmy na to wezmę zestaw nieśrutowany, a ja płacę drożej, bo za śrutowanie gdzieś tam ktoś policzył w głębi.... hmm. A jak kupię po prostu 10 kg słodów, to mi już nikt nie doradzi w razie problemów? To tylko w zestawach taka przyjemność przysługuje? I tak dalej.
I to nie ja nie chciałbym ceny wyższej 1 kg o 30-40%, tylko sklep by nie chciał, bo konkurencja nie śpi.
Pozdrawiam i wszystkiego taniego... dobrego!
Comment
-
-
Zapewniam Cię że jeśli płacisz dodatkowo za śrutowanie to nikt nie liczy go w głębiŻycie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Skubi Wyświetlenie odpowiedziNo cóż, ART. Nie chcę się tutaj za bardzo wtrącać, bo to Wasz biznes (misja).
Tylko te przykłady mnie nie przekonują. Bo chociażby za to "dłużej stanie przy śrutowaniu" płacę po prostu dodatkowo, jeśli zażyczę sobie śrutowanie. Ale dajmy na to wezmę zestaw nieśrutowany, a ja płacę drożej, bo za śrutowanie gdzieś tam ktoś policzył w głębi.... hmm. A jak kupię po prostu 10 kg słodów, to mi już nikt nie doradzi w razie problemów? To tylko w zestawach taka przyjemność przysługuje? I tak dalej.
I to nie ja nie chciałbym ceny wyższej 1 kg o 30-40%, tylko sklep by nie chciał, bo konkurencja nie śpi.
Pozdrawiam i wszystkiego taniego... dobrego!
Nie odmawiamy pomocy niezależnie od tego co Klient zakupił. Natomiast to już Klientowi pozostawiam do rozstrzygnięcia kwestię, czy jest zupełnie w porządku wobec sprzedawcy prosząc go o instrukcje warzenia gdy jednocześnie motywuje swą prośbę tym, że nie wybrał zestawu bo był o kilka zł droższy niż teoretyczny koszt pojedynczych jego składników, o których wiedział że takiej instrukcji nie zawierają.
Z mojej strony EOT w sprawie cen. Każdy wybierze jak mu wygodniej.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
To ja jeszcze może o zestawach, bo chyba Skubi nie do końca zrozumiał, o co nam chodzi: zestaw słodów do produkcji piwa to dodatkowy wkład pracy: skomponowanie i przetestowaniae receptury, indywidualne spakowanie słodów i chmieli w niestandardowych ilościach, napisanie instrukcji. To jest dodatkowa praca, której nie ma przy sprzedaży słodów na kilogramy. Do tego dochodzi koszt materiałów, czyli opakowań, druku instrukcji. Myślę, że teraz już oczywiste jest, dlaczego zestawy są droższe?
EDIT: Art mnie uprzedziłLast edited by Marusia; 2011-03-09, 10:29.
Comment
-
-
Ceny, to jeszcze nie wszystko. Ja na przykład pochwalę CP za szybkość realizacji zamówień.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bielok Wyświetlenie odpowiedziWitam.
Czy w sklepie można uruchomić opcję (np. checkbox) : Pokaż tylko dostępne produkty
Moje piwo jest bezcenne.
Schizma miodowa.
Comment
-
-
Cześć
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika admiro Wyświetlenie odpowiedziJest podgląd zbiorczy:
http://www.centrumpiwowarstwa.pl/skl...kie_zamawianieanioły śmierdzą potem
żrą kiełbasę
mają w dupie żywych
Comment
-
-
Są one wyraźnie widoczne jako niedostępne. Natomiast w widokach kategorii, np:
Witamy w sklepie piwowarów dla Piwowarów! Polecamy szeroki asortyment produktów do warzenia piwa w domu. Szczególnie polecamy nasze wielokrotnie wypróbowane zestawy surowców. Jeśli wiesz dokładnie czego potrzebujesz, proponujemy przejść na listę wszystkich produktów "szybkie zamawia
są dopiero ujmowane na końcu listy - czy to w jakiś sposób Tobie utrudnia korzystanie ze sklepu?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Witam.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziSą one wyraźnie widoczne jako niedostępne.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziNatomiast w widokach kategorii, np:
Witamy w sklepie piwowarów dla Piwowarów! Polecamy szeroki asortyment produktów do warzenia piwa w domu. Szczególnie polecamy nasze wielokrotnie wypróbowane zestawy surowców. Jeśli wiesz dokładnie czego potrzebujesz, proponujemy przejść na listę wszystkich produktów "szybkie zamawia
są dopiero ujmowane na końcu listy - czy to w jakiś sposób Tobie utrudnia korzystanie ze sklepu?anioły śmierdzą potem
żrą kiełbasę
mają w dupie żywych
Comment
-
-
Takie opcje dotrą kiedyś, chciałem się dowiedzieć jaka motywacja przyświecała pytającemu o taką a nie inną szczególną opcję wyświetlania.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Mam wielką prośbę, bo widzę, że ta plaga się strasznie rozpleniła, na forumowiczów też:
Dostarczamy do Wrocławia paczki pod koniec tygodnia. Oznacza to, że zamówienia opłacone dzisiaj musiały by być pakowane w piątek, a w piątek paczki już jadą do Wrocławia. Naprawdę, zapewniam Was, że spakowanie zamówień to nie przelew elixirem, tylko wymaga czasu i pracy człowieka. Zatem uprzedzam lojalnie, że nie wszystkie zamówienia opłacone DZISIAJ pojawią się przed wekeendem w Browarku czy w Magnacie. I proszę nie pisać, że zamówiłem w nocy i od razu opłaciłem i mam konto w mBanku - dla nas jest to przelew, który wpłynął dzisiaj - w nocy nie pracujemy.
Jeśli chcesz warzyć w weekend, złóż jak człowiek zamówienie w poniedziałek lub wtorek. Jeśli chcesz warzyć w weekend, a nie odbierasz we Wrocławiu, tylko paczka przychodzi kurierem, złóż zamówienie jeszcze wcześniej, w piątek, sobotę, niedzielę.Last edited by Marusia; 2011-11-17, 14:47.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
Jeśli chcesz warzyć w weekend, złóż jak człowiek zamówienie w poniedziałek lub wtorek. Jeśli chcesz warzyć w weekend, a nie odbierasz we Wrocławiu, tylko paczka przychodzi kurierem, złóż zamówienie jeszcze wcześniej, w piątek, sobotę, niedzielę.
Comment
-
Comment