A czy wiadomo kiedy można się spodziewać jęczmienia palonego?
Czego nie ma w sklepie a Tobie jest potrzebne...
Collapse
X
-
-
Czekamy na dostawę.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Fajnie gdyby można było kupić zestaw surowców do piwa imbirowego. Jako początkujący piwowar warzę z zestawów, więc zużywam wszystkie składniki od razu. W CP nie ma chmielu pakowanego po 20g, czy też słodu Carapilis lub Karamel Pils (to chyba odpowiednik?) w ilości 250g. Gdybym zdecydował się na ten przepis to musiałbym kupić nadwyżkę, z którą nie miałbym potem co zrobić.
słód pilzeński Strzegom - 4kg
słód carapilis 250g
chmiel marynka 50g
chmiel lubelski 20g
korzeń imbiru 70g
2 laski cynamonu
laktoza 250g (razem z imbirem)
Comment
-
-
Nie mów, że potencjalna różnica kilku groszy powstrzymuje Cię od zakupu 300+100+100 gram..Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2012-03-23, 10:48.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Raczej nieprędko. Ale jak potrzebujesz niewiele, to nieco standardowego żytniego na tacę i do piekarnika.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziRaczej nieprędko. Ale jak potrzebujesz niewiele, to nieco standardowego żytniego na tacę i do piekarnika.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika macas Wyświetlenie odpowiedziNo i może oringi do corneliusów i małe i duże.
Osobiście potrzebuję 10 małych na zawory i 5 dużych
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Hedin Wyświetlenie odpowiedziDrożdże Zymoferm jakoś gwałtownie zniknęły z oferty? Pojawią się w jakimś bliskim czasie?Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2012-05-17, 15:27.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
Comment