Jak coś to mogę przygarnąć jakieś Zymo-belgi po terminie. Aktualnie fermenci double-wit na zymach a amerykany czekają. Kłopotliwe drożdże, ale nie mniej niż WLP, które sobie cenię.
Czego nie ma w sklepie a Tobie jest potrzebne...
Collapse
X
-
Złóżcie zamówienia na to co trzeba Wam innego a drożdżaki dorzucimy do celów dydaktycznych jeśli nie zostaną pochłonięte przez ognie piekielne.Last edited by ART; 2012-05-18, 13:35.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziZłóżcie zamówienia na to co trzeba Wam innego a drożdżaki dorzucimy do celów dydaktycznych jeśli nie zostaną pochłonięte przez ognie piekielne.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Robert13 Wyświetlenie odpowiedziBrakuje mi w ofercie kapturków termokurczliwych, różnokolorowych, tanich czyli w cenie kapsla.
Do tego przydałaby sie opalarka za 30zł, no chyba,że znalazła by się profesjonalna obtapiarka w cenie do 100zł.
-przeznaczone do drukarek laserowych i kopiarek
-etykiety posiadają bardzo mocny klej
-etykiety znajdują się na papierze w formacie A4 (297 x 210 mm)
Jak mniemam np. wzór:
-105 x 99mm 6 etykiet / ark. A4 =3gr za etykietę
albo i
-105 x 148.5mm 4 etykiety / ark. A4 =5gr za etykietę
Comment
-
-
Co z tymi etykietami? Da się to zrobić i w podobnej cenie?
Może należy określić dwa standardowe piwowarskie wzory:
-większy (4-8 etykiet na A4) jako odpowiednik pełnowymiarowej etykiety z rysunkiem
-mniejszy ( 21-27 etykiet na A4) jako przeznaczony do nadrukowania nazwy piwa i paru zdań opisu
Pozostaje jeszcze dobór papieru, zapewne musi być to uniwersalny, także do drukarek atramentowych.
Comment
-
-
Dziękuję za propozycję, na razie pracujemy intensywnie nad innymi sprawami w CP.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Jakiś czas temu dotarła do nas przesyłka z surowcami z CP, w tym dołączone 3 gratisowe, przeterminowane różne szczepy drożdży Zymoferm. Dla nas bardzo miłe zaskoczenie, bo prosiłem o jakiekolwiek do weizen, najlepiej Ayinger, otrzymaliśmy dodatkowo Furstengold i Alt. Przelałem wszystkie do zdezynfekowanych słoiczków i dokarmiłem zawekowaną brzeczką. Ayingery potrzebowały najwięcej czasu, ale wszystkie wykazują oznaki życia. Dotąd nas Zymofermy nie zawiodły, jak widać nawet przeterminowane nie muszą być trupami, potrzebują tylko więcej czasu.
Osobiście bardzo sobie chwalę ten sklep. Jak kilka przesyłek wcześniej zapytałem o różne odmiany niemieckich chmieli aromatycznych, to bardzo szybko się pojawiły w ofercie sklepu.
Comment
-
-
Galaxy - Chmiel
Witam,
Czy jest szansa, żeby ściągnąć australijski chmiel Galaxy? Piłem w tym roku single hop galaxy z Brew Doga i zrobił na mnie niemałe wrażenie. Myślę, że to ciekawy chmiel i pewnie nie jeden by się skusił na niego
PozdrawiamLubię placki
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mareks Wyświetlenie odpowiedziŁuska ryżowa.
Wspomaga filtrację w przypadku zasypu z dużym udziałem surowców niesłodowych.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedziŁuska gryczana na alledrogo po 8zł za kilogram - ryżowa taniej nie będzie. Artezany używały tego przy fitrowaniu wita.
Chcę spróbować.
Rozumiem, że nie wprowadza posmaków gryczanych.
Comment
-
-
Jak nie czułeś w ich Wicie, to nie wprowadza.
Zresztą, w Żytnim z Konstancina nie wprowadziła, a też jej tam używali (info za Andrzejem Sadownikiem).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedziJak nie czułeś w ich Wicie, to nie wprowadza.
Zresztą, w Żytnim z Konstancina nie wprowadziła, a też jej tam używali (info za Andrzejem Sadownikiem).
Tylko nie napisali ile jej trzeba dać.
Comment
-
Comment