Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abrarakulix
Wyświetlenie odpowiedzi
Sklep z naturalnymi słodami i chmielem polskim
Collapse
X
-
Ja wiem co to znaczy. Twierdzisz że np związki azotu są nienaturalne? Z tą naturą w uprawach eko to też taka ściema. Używa się nawozów(związków siarki, fosforu) jak i pestycydów(min toksyny bt cry na bazie Bacillus thuringiensis, wirusy czy grzyby owadobojcze np granulowirus AoGV). Dodatkowo używanie odchodów(co zwiększa ryzyko przenoszenia roznych patogenow, żywności ekologicznej się nie bada. Było już trochę przypadków śmiertelnych) maczek z krwi, rogów itp sprawia że to nawet nie są produkty wegetariańskie. Also, stanowią fanaberie dla bogatych, bo świata się tym nie zmieni(chyba ze wykarczujemy więcej lasów na pola uprawne).
Ps. Glifosat jest organicznyLast edited by tristan_tzara; 2015-01-21, 18:33.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tristan_tzara Wyświetlenie odpowiedziPs. Glifosat jest organiczny
Comment
-
-
W sensie związku chemicznego napisałem to w kontekście całego tego pierdololo że np drożdże mogą być nieorganiczne. Jak słyszę takie rzeczy to mi się obiektywy w mikroskopie parują.
Czekam na przelew od Monsanto!Last edited by tristan_tzara; 2015-01-21, 20:51.
Comment
-
-
To dlaczego teraz jest większa śmiertelność ludzi młodych a nie starszych? Dzięki stosowaniu środków sztucznych do wszystkiego bo nie szkodzą od razu tylko po latach. Coraz więcej dzieci choruje na choroby przewlekłe których w latach nie tak dalekich (70-80) u dzieci nie stwierdzano a teraz jest tego multum tylko dzięki tej twojej ukochanej sztuczności gdzie wszystko jest tym nafaszerowane bo nie szkodzi. Przestań się czepiać nikt Ciebie do niczego nie namawia umiesz tylko się wymądrzać niby wszystko wiesz to po co zadajesz takie pytania, CHYBA PO TO ABY PODREPEROWAĆ SWOJE EGO.
A żywność eko, naturalną , bio kupuje więcej ludzi biednych niż tych bogatych.Last edited by abrarakulix; 2015-01-21, 21:40.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abrarakulix Wyświetlenie odpowiedzi...
A żywność eko, naturalną , bio kupuje więcej ludzi biednych niż tych bogatych.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziBuahahha... masz na to jakieś dowody? Ja obserwuje raczej inne spostrzeżenia kupując w takich sklepach.
Comment
-
-
No to mam odmienne spostrzeżenia. Dla mnie jest to klasa średnia, ludzie często na emeryturze, albo z dobrą pracą, w sposób świadomy wybierający droższy produkt. Sam akurat jestem klientem takich sklepów. Owszem młodych jest tam bez liku, ale wartość koszyka wcale nie jest duża.
Comment
-
-
Może jestem przewrażliwiony na tym punkcie ale zauważyłem że rura wydechowa w wielu modelach samochodów jest na wysokości twarzy mojego małego synka.Nie uważam zatem że nieekologiczne jabłko może mu zaszkodzić bardziej niż spaliny z Twojego samochodu mijającego mnie podczas powrotu z eko sklepu.
To tylko taki przykład, bo uważam że eko napaleńcy powinni zmienić kierunek zainteresowań jeśli chodzi o zdrowie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abrarakulix Wyświetlenie odpowiedziTo dlaczego teraz jest większa śmiertelność ludzi młodych a nie starszych? Dzięki stosowaniu środków sztucznych do wszystkiego bo nie szkodzą od razu tylko po latach. Coraz więcej dzieci choruje na choroby przewlekłe których w latach nie tak dalekich (70-80) u dzieci nie stwierdzano a teraz jest tego multum tylko dzięki tej twojej ukochanej sztuczności gdzie wszystko jest tym nafaszerowane bo nie szkodzi. Przestań się czepiać nikt Ciebie do niczego nie namawia umiesz tylko się wymądrzać niby wszystko wiesz to po co zadajesz takie pytania, CHYBA PO TO ABY PODREPEROWAĆ SWOJE EGO.
A żywność eko, naturalną , bio kupuje więcej ludzi biednych niż tych bogatych.
Więcej ofiar niż w fukushimie i o wiele więcej niż żywność GM która nie zabiła nikogo.
Wiesz czemu więcej dzieci choruje? Ruchy antyszczepionkowe, promowanie homeopatii(min przez producentów eko żywności jest zalecana jaki ta wlasciwa do leczenia zwierząt) i innej alternatywnej medycyny, w końcu doskonalsza diagnostyka medyczna. Powodów oczywiście jest więcej, nie są jednorodne. No ale sekta eko wie swoje, choć wiedza specjalistyczna kuleje.
Więc ja bym bardzo chciał te dane potwiedzajace Twoje założenia. No i na tobie spoczywa ciężar dostarczenia dowodu.
Też coś o tym założeniu że żywność organiczna wybierają ludzie biedniejsi niż bogatsi by się przydało. Nie zarabiam kokosow, jestem lakto-wegetarianinem. Wiem ile kosztuje coś ze znaczkiem eko a ile bez. Wybieram tańsze, choć w przypadku niektórych produktów wyboru nie mam, bo ten cały wege rynek łyknął te całe eko głupoty bez pytań, choć leją tam te odzwierzece śmieci po całości. Bo to takie naturalne i technika istnieje całe 50 lat(wow), wiec widać ze jest z nami od dawna, wręcz paleo
Ps. Zdajesz sobie sprawę z ogromnie mniejszej wydajności hodowli ekologicznej? Jak może być konkurencyjna i wykarmic więcej ludności? Przecież to jakieś fantasy. Ciekawe efekty dla całej populacji może dać dopiero sprzężenie niektórych wartościowych technik hodowli ekologicznej(plodozmian) z modyfikacjami genetycznymi. I to jest przyszłość.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abrarakulix Wyświetlenie odpowiedziA kupują je właśnie dla dzieci które nie mogą jeść nafaszerowanego sztucznością jedzenia.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tristan_tzara Wyświetlenie odpowiedziWymień te sztuczne dodatki, proszę.
z życia i praktyki wiem że to co naturalne jest lepsze nie nadmuchane
nie potrzebuję żadnych badań sponsorowanych przez koncerny chemiczne aby chronić swoje produkty
płodozmian w rolnictwie , możesz mi podać jakiś ciekawy przykład płodozmianu z uzasadnieniem
podaj mi ile gatunków szkodników występuje na polu konwencjonalnym a ile na ekologicznym
ile gatunków chwastów występuje na polu konwencjonalnym a ile na ekologicznym
a patrząc na wyżywienie to Polska jak by przestawiła całe swoje rolnictwo na ekologię to i tak miała by nadprodukcję
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abrarakulix Wyświetlenie odpowiedzimam podać adresy dzieci które po jednym zjedzonym z plantacji chronionej i nawożonej sztucznie owoców w 10 minut muszą jechać do szpitala na intensywną terapię z objawami zatrucia pierwszego stopnia.
z życia i praktyki wiem że to co naturalne jest lepsze nie nadmuchane
nie potrzebuję żadnych badań sponsorowanych przez koncerny chemiczne aby chronić swoje produkty
płodozmian w rolnictwie , możesz mi podać jakiś ciekawy przykład płodozmianu z uzasadnieniem
podaj mi ile gatunków szkodników występuje na polu konwencjonalnym a ile na ekologicznym
ile gatunków chwastów występuje na polu konwencjonalnym a ile na ekologicznym
a patrząc na wyżywienie to Polska jak by przestawiła całe swoje rolnictwo na ekologię to i tak miała by nadprodukcję
Więc weź w końcu rzuć jakimś konkretem bo teraz jedziesz jalowo na zasadzie odbicia piłeczki. Dałem link do głośnej sprawy która skończyła się śmiercią kilkudziesięciu osób, ale jest tego więcej. Chyba znajdzie się jakiś materiał pokazujący jak smiercionosna jest hodowla tradycyjna i GM, skoro to niby ekologiczna jest najbezpieczniejsza. Czy nie jest?
No i jak na potrzeby tej dyskusji definiujemy termin "naturalne"?
Comment
-
Comment