Skończ już ten temat nie związany z piwem bo niepotrzebnie schodzisz na inne tematy, jak Cie tak to wszystko boli to udzielaj się tam gdzie o takim czymś dyskutują. Tutaj rozmawiamy o piwie
Co ty? Moderator jesteś czy założyciel tematu żeby rozkazywac. Temat dotyczy piwa pośrednio, zasadności kupowania ekologicznych słodow, chmieli. Czyli nie dasz żadnych danych? Fajna strategia: przywalic głupot wyssanych z palca a gdy ktoś w to nie uwierzy, przywołać go do porządku. Wszystko, byle nie podać konkretów
Skończ już ten temat nie związany z piwem bo niepotrzebnie schodzisz na inne tematy, jak Cie tak to wszystko boli to udzielaj się tam gdzie o takim czymś dyskutują. Tutaj rozmawiamy o piwie
Kolego, sam tu opowiadasz bajki jakieś, farmazony z palca wyssane i legendy miejskie, które z piwem nie są związane. A przy okazji krzyczysz nam jeszcze tutaj na kolorowo zabawiając się w moderatora.
A tak konkretnie to naturalne słody to ciężko dostać, dostępne w Polsce są tylko słody z sapopszy, płasturki i orkiszu żadnego innego słodu naturalnego nie kupisz w naszych sklepach, a o chmielu to nawet nie ma co marzyć.
________________________________________
abrarakulix edytował/a post wczoraj o godz. 10:45.
Ja stwierdziłem tylko że w Polsce ciężko coś takiego dostać , a ty od razu atak na uprawy ekologiczne, gdzie to ma związek z zakupem tych słodów i chmieli
Ja wiem co to znaczy. Twierdzisz że np związki azotu są nienaturalne? Z tą naturą w uprawach eko to też taka ściema. Używa się nawozów(związków siarki, fosforu) jak i pestycydów(min toksyny bt cry na bazie Bacillus thuringiensis, wirusy czy grzyby owadobojcze np granulowirus AoGV). Dodatkowo używanie odchodów(co zwiększa ryzyko przenoszenia roznych patogenow, żywności ekologicznej się nie bada. Było już trochę przypadków śmiertelnych) maczek z krwi, rogów itp sprawia że to nawet nie są produkty wegetariańskie. Also, stanowią fanaberie dla bogatych, bo świata się tym nie zmieni(chyba ze wykarczujemy więcej lasów na pola uprawne).
Ps. Glifosat jest organiczny
________________________________________
tristan_tzara edytował/a post wczoraj o godz. 18:33.
Ty tutaj robisz zadymę i przeciągasz temat na tory których nikt inny oprócz ciebie nie porusza jak masz problemy i frustruje ciebie coś to idź tam gdzie chcą ciebie słuchać, ja nikogo do żywności ekologicznej nie mam zamiaru namawiać i przekonywać to Ty z tym masz duży problem. Bo od razu atakujesz że to jest złe. Wszystko ma swoje wady i zalety. Na temat zalet , wad można dyskutować w nieskończoność , po co mam przedstawiać jakieś wyniki badań która i tak nie będą tobie odpowiadały, bo kto ma inne poglądy niż Ty to jest od razu głupi.
Po pierwsze nauczyłbyś się cytować posty, bo formatowanie tekstu masz już nieźle opanowane...
Po drugie z uporem maniaka lekceważysz wszystkie prośby o podanie źródeł swoich "mądrości". Powinienem Ci to napisać podkreślone, dużą czcionką i na pomarańczowo żebyś zauważył te pytania???
A tak konkretnie to naturalne słody to ciężko dostać, dostępne w Polsce są tylko słody z sapopszy, płasturki i orkiszu żadnego innego słodu naturalnego nie kupisz w naszych sklepach, a o chmielu to nawet nie ma co marzyć.
Jeśli zaczynasz naukowe dyskusje, to pisz poprawnie : płaskurka, samopsza.
Książkowy flejm w necie. Zyczynają się wjazdy personalne a dowodów wciąż brak. Skrywa je jak największy sekret. Może nie jesteśmy ich godni? Podejrzewam że nie zobaczymy, jeśli już, prawdziwe artykuły naukowe publikowane w czymś co ma jakiś impact factor. Sądzę że bardziej jakieś "doniesienia medialne"; link do artu na Onecie, blog, filmik na youtube. A szkoda bo ciekawe rewelacje, jak ta z większą smiertelnoscia dzieci, czy o soku z buraków z innego tematu
Comment