To tak zwany typ EURO.
Gotowce w Geant
Collapse
X
-
-
Butelki do piwa typu Europa są wykonane z grubego szkła. Są cięższe niż typowe butelki np: Żywca, Lecha. Dlatego są polecane do domowego wyrobu piwa, bo są bezpieczne i jest niewielkie ryzyko eksplozji butelki podczas drugiej fermentacji z powodu ciśnienia.
Za jakość trzeba trochę więcej zapłacić.
pozdrawiam
cop
Comment
-
-
COP napisał(a)
Butelki do piwa typu Europa są wykonane z grubego szkła. Są cięższe niż typowe butelki np: Żywca, Lecha. Dlatego są polecane do domowego wyrobu piwa, bo są bezpieczne i jest niewielkie ryzyko eksplozji butelki podczas drugiej fermentacji z powodu ciśnienia.
Za jakość trzeba trochę więcej zapłacić.
pozdrawiam
cop
Łatwo można je odkupić w sklepie sprzedającym takie piwo - po cenie kaucji 40 gr. za butelkę. Wada - butelka jest brudna, trzeba ja umyć i zdjąć etykietę.
Comment
-
-
cytat:
--------------------------------------------------------------------------------
Napisz czy mają już butelki???
--------------------------------------------------------------------------------
W piątek byłem na sierpeckiej i pragnę donieść że butelki są już do nabycia w cenie 25 pln za kontener dwudziestogniazdowy (rzecz jasna pełen butelek). Nie wiem jakie to są butelki ale na pewno nówki sztuki prosto z huty.
Pozdrawiam
darek
Comment
-
-
mapajak napisał(a)
Łatwo można je odkupić w sklepie sprzedającym takie piwo - po cenie kaucji 40 gr. za butelkę. Wada - butelka jest brudna, trzeba ja umyć i zdjąć etykietę.
Comment
-
-
Dzwoniłem do geant ursynów i pani nie chciała mi powiedzieć jakie są ceny, rzekomo nie podają przez telefon (tere fere pewnie nie wiedziała). Trochę mnie jednak uspokoiła mówiąc że wszystkie hipermarkety gaent mają jednakową politykę cenową i u nich jest tak jak w Jankach.
Podejrzewam że geant chce się tego pozbyć po kosztach bo nie schodzi i ludzie niszczą (powyjmowane instrukcje i drożdże).
Z samego rana tam idę.
Wielkie dzięki.
Pozdrawiam
darek
Comment
-
-
dkrasnodebski napisał(a)
Mam pytanko: wiem że jeźdźi jakiś autobus do Janek ale nie wiem jaki i skąd rusza. Będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc. Jeżeli da radę to jeszcze dzisiaj bo jutro mam akurat wolne to bym się przejechał.
Pozdrawiam
darek
Comment
-
Comment