Byłem w niedzielę w Obi z nadzieja że znajdę tam jakieś rzeczy związane z piwowarstwem domowym. Strasznie się zawiodłem, mieli tylko butle do wina Czy gdzieś w Opolu można zakupić jakieś materiały albo przynajmniej butelki??
Bardzo dziękuję za tak serdeczne propozycje. Kapsle oraz kapslownicę mam a raczej będę miał już za kilka dni.
W hurtowni szkła niestety butelek nie mają a jutro chyba odwiedzę pewną osobę która może ma trochę butelek(mam nadzieję) a jak nie to albo Kelty na Słowacji się kupi lub będę musiał skorzystać z waszej pomocy i dobroci.
A co do butelek bezzwrotnych o pojemności 0,5 to czy na każde wejdą te same kapsle??
kangurpl napisał(a) No to już wiemy skąd te beergranaty się wzięły
Dokładnie! Ja, jeśli mi już brakuje, kupuję po okolicznych sklepach z piwem i napojami. Im mniejszy, tym łatwiej kupić. Np. w niedalekim Tesco nawet o tym nie chcieli słyszeć :/
Zwykle ceny wahają się od 20gr do zwykle 50gr za butelkę. Wybieram przy tym zawsze z grubego szkła, właśnie te zwrotne.
Niestety wadą tego rozwiązania jest to, że dużo wysiłku wkładam w ich mycie.
Dzisiaj w Obi w Opolu widziałem nową dostawę sprzętu z Biowinu, do produkcji wina i piwa domowego.
Towar stał jeszcze na palecie, nierozpakowany.
Z tego co pamiętam były tam:
-kapsle
-brewkity (bitter, stout)
-balony
-fermentory
-rurki fermentacyjne
-szczotki do czyszczenia balonów
-korki naturalne i silikonowe (do balonów)
-praska do owoców
-pektopol
-wężyki
...
Generalnie trochę tego było, ale że jeszcze nie rozpakowane, więc nie wiem ile czego dokładnie i w jakiej cenie.
Ostatnia zmiana dokonana przez miksiok; 2007-06-26, 16:53.
Dzisiaj w Obi w Opolu widziałem nową dostawę sprzętu z Biowinu, do produkcji wina i piwa domowego.
Towar stał jeszcze na palecie, nierozpakowany.
Z tego co pamiętam były tam:
-kapsle
-brewkity (bitter, stout)
-balony
-fermentory
-rurki fermentacyjne
-szczotki do czyszczenia balonów
-korki naturalne i silikonowe (do balonów)
-praska do owoców
-pektopol
-wężyki
...
Generalnie trochę tego było, ale że jeszcze nie rozpakowane, więc nie wiem ile czego dokładnie i w jakiej cenie.
WYSOKIEJ
Uważaj co Twoje dziecko robi w internecie - następnym razem zabierze Twój dowód...
Na ulicy Katowickiej 39 w Opolu (skrzyżowanie Katowickiej z Kościuszki) w takim dużym budynku handlowo- usługowym na samym jego dole znajduje się sklep pszczelarski, gdzie można zakupić fermentory o pojemności 30 l wraz z pokrywką (takie jak posiada w ofercie browamator) za jedyne 15 zł. Na rachunku mam to ujęte jako odstojnik polip.
Ostatnia zmiana dokonana przez Maggyk; 2008-10-26, 04:43.
Dzień dobry wszystkim.
Od 2014 roku zbierałem z różną częstotliwością butelki po piwie. Miałem tylko dwie zasady, którymi się kierowałem: piwo musiałem wypić ja i żadna etykieta nie mogła się powtarzać. Udało mi się uzbierać około 200 sztuk butelek. Różnych, regionalnych,...
Cześć, mam pytanie odnośnie butelek do piwa.
Obejrzałem ostatnio Kopyra i wspomniał w nim o cenie butelek.
Dla mnie jest to kosmos, tzn. cena.
Proszę mi wytłumaczyć, w jaki sposób zaopatrują się browary w butelki. Rozumiem, że składają zamówienie do huty i ta dostarcza...
Cześć,
Sprzedam sprzęt domowy:
18 skrzynek na piwo, ok 10 skrzynek z butelkami. Butelki są w większości czyste, bez etykiet, mogą byc zakurzone. Część 330ml, część 500ml. Dla zainteresowanego sprawdzę dokładnie ile czego tam jest.
Butelki litrowe z grubego szkła z zamknięciem...
Ten browar rzemieślniczy jest owocem pasji. Pasji dwóch młodych piwowarów domowych, którzy wprowadzili słowo w czyn, czyli zainwestowali w piwny biznes tak sercem jak i aktywami.
Niełatwo mi było znaleźć miejsce warzenia, Jakiś budynek z czasów radzieckich, w którym mieszczą się...
Comment